Veel dode schelpdieren veroorzaken een vieze geur rond het Rawai-meer

Phuket -

Ambtenaren inspecteerden een meer in Rawai nadat veel dode schelpdieren een slechte geur in het gebied veroorzaakten.

De burgemeester van Rawai, Aroon Solos, vertelde de Phuket Express dat op dinsdag (14 juni).th) inspecteerden ze het Naiharn-meer nadat ze door de lokale bevolking waren geïnformeerd dat 'Chicken Spur Shells' overleden waren gevonden, waardoor een vieze geur rond het meer ontstond. Medewerkers van de gemeente Rawai hebben direct alle dode schelpdieren uit het meer gehaald.

Ook is de waterpoort geopend om zeewater in het meer te laten komen om de vervuiling te verdunnen. De doodsoorzaak was volgens relevante functionarissen watergetijden. Deze schelpdieren waren in wezen niet in staat om snel te bewegen als het eb was.

In ander soortgelijk recent nieuws:

Ongeveer 130 kilo vis werd dood aangetroffen in een meer in Rawai.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.