DSI valt accountants- en advocatenkantoor in Phuket binnen, naar verluidt illegale kandidaat voor buitenlanders

Phuket -

Het Department of Special Investigation (DSI) deed een inval in een accountants- en advocatenkantoor in Chalong omdat het naar verluidt een illegale netwerkgenomineerde was voor buitenlanders met een totale schadevergoeding van honderd miljoen baht.

De inval op donderdagmiddag (15 junith) bij het bedrijf werd geleid door majoor Suriya Singhakamon, de directeur-generaal van DSI. Stafmedewerkers werkten gewoon terwijl ze buitenlandse klanten bedienden die bedrijven wilden opzetten. Ze werden allemaal gevraagd te stoppen met werken terwijl DSI-agenten bewijsmateriaal verzamelden.

Majoor Suriya vertelde de Phuket Express: “De eigenaar van dit bedrijf is een Thaise vrouw die een Britse echtgenoot heeft. De inval volgde nadat we ontdekten dat het bedrijf naar verluidt wordt bediend door buitenlanders om bedrijven als genomineerden op te zetten. Dit accountantskantoor heeft ongeveer 40 medewerkers en het bedrijf bestaat al meer dan 15 jaar.”

“Er zijn ongeveer 100 bedrijven die door buitenlanders bij dit bedrijf zijn aangemeld. Daarvan zijn 44 bedrijven betrokken bij grond die ongeveer 100 miljoen baht aan schade hebben gekost. De meeste van hun klanten zijn Russen. Veel van deze geregistreerde bedrijven worden geëxploiteerd met verboden banen voor buitenlanders, zoals het huren en verkopen van gronden en eigendommen', zei majoor Suriya tegen de Phuket Express.

"Dit soort bedrijven worden geëxploiteerd in Phuket, Chiang Mai en andere beroemde toeristische plaatsen in het oosten en plaatsen met hoge grondkosten waar veel buitenlanders wonen", vertelde majoor Suriya aan de Phuket Express.

“Buitenlanders zijn echte bedrijfseigenaren met Thaise mensen als aandeelhouders. Het kopen van land via genomineerde bedrijven is geen echte onderneming omdat ze volgens de wet belasting en andere heffingen moeten betalen, ongeveer 10 procent voor elke aankoop. Buitenlanders kopen land via wisselende aandeelhouders om belasting en de Thaise wet rond het bezit van land te ontwijken. Het toekomstige probleem is dat land uiteindelijk eigendom zal zijn van buitenlanders, wat strikt in strijd is met de wet in Thailand en wat tot deze inval heeft geleid. Dat heeft majoor Suriya aan de Phuket Express verteld.

De Phuket Express merkte op dat de naam van het bedrijf in afwachting van verder onderzoek niet door ambtenaren is onthuld. De namen van de eigenaren van het bedrijf werden ook achtergehouden.

Onze soortgelijke verhalen:

Wetshandhavers inspecteerden meerdere bedrijven in Phuket die naar verluidt verband houden met de vermeende Chinese 'maffia'-baas 'Tuhao'. Agenten namen auto's, bedden en computers in beslag.

Er is een aanklacht ingediend tegen een conciërge wegens illegaal bezit van slangen bij een bedrijf dat naar verluidt banden heeft met de vermeende Chinese 'maffia'-baas 'Tuhao'.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.