Dolfijn gespot bij kanaal in Rassada – VIDEO

Rassada, Phuket –

Een dolfijn werd waargenomen in een kanaal in het subdistrict Rassada, Mueang Phuket.

Buurtbewoners in Rassada zagen eerder op donderdag (15 juni) een dolfijn in het Tha Jeen-kanaal bij de Koh Sirey-brug. Buurtbewoners informeerden lokale reddingswerkers voordat ze bij het kanaal aankwamen over de dolfijn en ze gingen allemaal met een bijboot het kanaal in om dichter bij de dolfijn te komen.

Ambtenaren van het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) werden ter plaatse geroepen om te controleren of de dolfijn gewond of zwak was.

Er wordt aangenomen dat de dolfijn werd gescheiden van zijn groep. Het kanaal had brak water waar zoet water samenkomt met het zeewater. Medewerkers van het centrum hebben de dolfijn geleid om veilig terug de zee in te gaan

=======================

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.