Thaise politie waarschuwt restaurants voor valse terugbetalingsverzoeken

FOTO: Thaipost

nationaal —

Het Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB) waarschuwt restaurants voor oplichters die zich vermommen als klant en geld terugvragen via apps voor het bezorgen van eten.

CCIB-woordvoerder Pol. Kolonel Krishna Pattanacharoen zei dat oplichters misbruik maken van het wijdverbreide gebruik van toepassingen voor voedselbezorging in Thailand.

Deze oplichters doen zich voor als klanten en bedriegen onbewuste restaurants door terugbetalingen te vragen, bewerend dat ze niet de juiste bestelling hebben ontvangen.

Pol. Kolonel Krishna zei dat dit soort zwendel steeds vaker voorkomt op basis van het aantal online klachten dat de CCIB ontvangt. Volgens de statistieken van 1 maart 2022 tot 5 juni 2023 zijn er 9,768 gevallen van dergelijke frauduleuze activiteiten gemeld, goed voor 3.58% van het totaal aantal gemelde online misdaadzaken en met een schade van 351 miljoen baht.

Volgens Pol. Kolonel Krishna, degenen die bij dit soort zwendel betrokken zijn, kunnen een gevangenisstraf van niet meer dan vijf jaar en een boete van niet meer dan 100,000 baht of beide krijgen. Ze overtreden ook de wet op computercriminaliteit, waarop een boete staat van niet meer dan 100,000 baht en een gevangenisstraf van niet meer dan vijf jaar of beide.

Pol. Kolonel Krishna dringt er bij restaurantexploitanten op aan om voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer verdachte personen een terugbetaling vragen, vooral online, zelfs voor kleine bedragen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.