Man gearresteerd voor zeven gevallen van diefstal in Phuket

Phuket -

Een man uit Yala is gearresteerd in Phuket en heeft toegegeven zeven gevallen van diefstal te hebben gepleegd.

De Phuket City Police vertelde de Phuket Express dat op dinsdagavond (13 junith) arresteerden ze een man die alleen geïdentificeerd was als de heer Somchai, 44, uit Betong, in de laagste zuidelijke provincie van Thailand.

Bij hem werd 50,140 baht in contanten, twee CCTV-camera's en een pistool met zes kogels in beslag genomen. Hij werd gearresteerd in een hotel in Soi Suthat 2 in Talad Nuea, Phuket Town.

Somchai gaf tegenover de politie toe dat hij had ingebroken in een massagewinkel, een bakkerij, een bank, een goudwinkel en een restaurant aan Yaowarad Road in Talad Nuea. De politie spoorde de verdachte op via camerabeelden om hem uiteindelijk te arresteren.

Somchai vertelde de politie dat hij een maand in Phuket verbleef, maar dat hij werkloos was. Hij besloot een dief te worden om inkomen te verdienen voor zijn levensonderhoud. Hij bekende zeven gevallen van diefstal. Hij werd eerder veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf wegens diefstal in Yala.

Somchai wordt beschuldigd van nachtelijke diefstal en bezit van een vuurwapen en munitie zonder vergunning.

De Phuket Express merkte op dat de politie niet vermeldde of Somchai dezelfde dief was mislukte na een poging tot inbraak in een bank in de oude binnenstad van Phuket. De dief brak vervolgens in in een bakkerij in de buurt.

=======================

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.