Het Thaise leger maakt zich nog steeds zorgen over de politieke kwesties in Zuid-Thailand

De commandant van de 4th Army Region heeft zijn bezorgdheid geuit over het feit dat jongeren in Zuid-Thailand mogelijk worden gemanipuleerd voor politieke doeleinden.

Zijn opmerkingen volgen op een recent incident waarbij de zogenaamde Pelajar Bangsa "nationale studentenbeweging" een speciaal forum organiseerde met de titel "Onze eigen toekomst bepalen". Tijdens het evenement werden stemkaarten gedrukt om een ​​openbare stemming over een mogelijke afscheiding van Thailand mogelijk te maken, een actie die door de organisatoren van het evenement als legaal werd beschouwd. De regio van het 4e leger merkte echter resoluut op dat een dergelijke stemming tegen de wet zou zijn en een bedreiging zou vormen voor de nationale eenheid en stabiliteit.

Luitenant-generaal Santi Sakuntanark, commandant van de regio van het 4e leger, bekritiseerde de activiteit en gaf aan dat het respectloos en beledigend is en een potentiële wettelijke overtreding vormt die een risico vormt voor de stabiliteit van de staat. Hij wees er ook op dat een dergelijke stemming om zich af te scheiden van Thailand in strijd is met artikel 1 van de grondwet, waarin staat dat "Thailand één ondeelbaar koninkrijk is".

Hij merkte verder op dat onder de organisatoren van het evenement studenten, academici en enkele politieke activisten waren. De commandant zei dat hij bezorgd was dat deze jongeren, met name studenten, door bepaalde groepen zouden kunnen worden beïnvloed en aangemoedigd om deel te nemen aan onwettige activiteiten, met de bedoeling hen en onderwijsinstellingen te gebruiken als politieke platforms of voor andere agenda's.

Juridische en aanverwante afdelingen van het Internal Security Operations Command Region 4 Office hebben inmiddels nauwgezet gegevens verzameld, waaronder informatie over het gedrag en de connecties van verschillende betrokken personen.

Gezien de gevoeligheid van de situatie wordt spoedig een conclusie en juridische stappen tegen de betrokkenen verwacht. Luitenant-generaal Santi benadrukte eerlijkheid jegens alle partijen, maar verzekerde dat iedereen die direct betrokken is bij of steun verleent aan dergelijke activiteiten, zonder uitzondering volgens de wet zal worden vervolgd.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/