UPDATE: Meer dan 6,000 diarreepatiënten in Phuket, 70% besmet met Norovirus

Phuket -

Volgens het Phuket Provincial Health Office (PPHO) hebben meer dan 6,000 patiënten in Phuket in een week last van diarree gehad nadat velen van hen besmet waren geraakt met een norovirus.

Ons vorige verhaal:

Het Phuket Provincial Health Office (PPHO) doet onderzoek nadat veel studenten in Phuket diarree hadden gekregen.

Nu voor de update:

De PPHO-hoofdarts Koosak Kookietikun vertelde de Phuket Express op dinsdag (13 junith) dat vanaf 5 junith tot en met juni 12th er waren in totaal 6,382 diarreepatiënten. Het hoogste aantal was op 8 junith. Het waren verschillende leeftijden met zowel Thais als buitenlanders in alle drie de districten. Zeventig procent van de diarreepatiënten is besmet met een 'norovirus'. Nu neemt het aantal diarreepatiënten af.

Het is onduidelijk wat de exacte oorzaak van de ziekte is. De PPHO is echter van mening dat de ziekte is veroorzaakt door watervoorraden en ijs. Zes ijsfactoren inclusief watervoorzieningen zijn getest. De testresultaten worden over ongeveer een week bekend gemaakt.

Dokter Koosak vertelde de Phuket Express dat sommige buitenlanders en toeristen zich hier misschien zorgen over maken. De PPHO heeft echter gepubliceerd voor begrip over de ziekte en hoe zichzelf te beschermen. Ze hebben aan de Phuket Express bevestigd dat de situatie nu onder controle is.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.