Zeldzame dolfijn dood aangetroffen in Krabi

Krabi-

Een zeldzame dolfijn werd dood aangetroffen op een strand op het eiland Lanta.

Het hoofd van het Mu-Ko Lanta National Park, de heer Naeramit Songsang, werd op de hoogte gebracht van de dode dolfijn op Ba Kan Teang Beach in het Lanta Yai subdistrict.

Medewerkers van het Nationaal Park gingen naar het strand om de vrouwelijke gevlekte dolfijn te vinden. Er werd een kleine wond gevonden op zijn vin. Het was twee meter lang en woog ongeveer 80 kilogram. De dolfijn was net overleden voordat hij werd gevonden.

De dode dolfijn werd naar het Department of Marine and Coastal Resources Office gebracht voor autopsie om de exacte doodsoorzaak te achterhalen.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.