Phuket-taxichauffeurs dienen formele klachten in bij ambtenaren via mobiele app-taxi's

Phuket -

Chauffeurs van Phuket-taximeters hebben formele klachten ingediend bij relevante functionarissen en om hulp gevraagd over wat zij illegale mobiele applicatie-taxi's noemen.

De heer Kornpitak Arsanasuwan van het Phuket Land Transport Office (PLTO) ontving een brief van de heer Abdulwahab Suksalee, een vertegenwoordiger van de Phuket Taxi Meter Driver Association.

In de brief staat dat veel taximeterbestuurders in Phuket financieel zijn getroffen omdat naar verluidt veel illegale voertuigen worden gebruikt als taxi's voor mobiele applicaties.

Taxichauffeurs gebruiken gecertificeerde en niet-gecertificeerde mobiele applicaties, zei Abdulwahab. Passagiers en chauffeurs zijn in de war, ze denken dat gecertificeerde mobiele applicaties kunnen worden gebruikt met voertuigen met zwarte kentekenplaat (persoonlijke auto's) zonder enige wettelijke registratie als gelicentieerd transportvoertuig of de juiste transportverzekering, registratie en licentie.

De heer Abdulwahab wil alle goedkeuringen van nieuwe mobiele applicaties stopzetten, omdat er nu te veel zijn en het aantal blijft toenemen. Officieren moeten illegale taxi's (zwart kenteken/persoonlijke auto's/niet geregistreerd) strikt controleren die worden onderhouden via zowel gecertificeerde als niet-gecertificeerde mobiele applicaties, voegde Abdulwahab eraan toe.

De PLTO-functionarissen zeiden dat ze een manier proberen te vinden om deze problemen op te lossen, aangezien er bijna elke dag wel een incident is tussen rivaliserende groepen taxichauffeurs.

Hoewel sommige applicaties, met name Bolt, door PLTO zijn gecertificeerd voor gebruik, wordt van chauffeurs verwacht dat ze een legaal transportkenteken, rijbewijs, registratie, verzekering en andere documentatie hebben die nodig zijn om een ​​taxichauffeur te laten werken.

De chauffeurs beweerden dat de chauffeur van het app-aanmeldende busje van de toerist geen passagiers in de haven kon ophalen en zeiden tegen de toerist dat ze haar koffer daar weg moest slepen als ze van plan was om app-oproepdiensten te gebruiken.

Taxichauffeurs in Phuket worden door ambtenaren gevraagd beleefder te zijn nadat een buitenlandse vrouwelijke toerist uit een minibus in Phuket werd gedwongen door chauffeurs van andere busjes die in de haven van Phuket Rassada werkten.

Een lokale taxichauffeur zou in het Thalang-district een taxi-auto met mobiele applicatie hebben aangevallen en erop zijn gesprongen met een buitenlandse passagier erin.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.