Thailand's probleem met het vasthouden van artsen leidt tot zorgen, oplossingen

Dr. Opas Karnkawinpong, permanent secretaris voor Volksgezondheid, heeft zijn bezorgdheid geuit over een aanzienlijk tekort aan pas afgestudeerde artsen in de medische sector. Hij benadrukte de noodzaak van maatregelen om het lage retentiepercentage aan te pakken, de sociale uitkeringen te verbeteren en de werkdruk te verminderen.

Volgens de permanent secretaris is de vraag naar openbare gezondheidsdiensten het afgelopen jaar aanzienlijk gestegen, wat de dringende behoefte aan extra medisch personeel onderstreept. De pandemie zette de openbare gezondheidsdiensten verder onder druk, waardoor ambtenaren hun inspanningen moesten opvoeren.

Als reactie daarop heeft de waarnemend premier, generaal Prayut Chan-o-cha, 45,000 posities binnen openbare gezondheidseenheden van de staat goedgekeurd om de verantwoordelijkheden van artsen en verpleegkundigen te helpen verlichten. Verschillende budgettaire problemen blijven echter onopgelost.

Dr. Opas benadrukte de noodzaak van meerdere maatregelen om medische professionals in het hele volksgezondheidssysteem te behouden, waaronder beleid met betrekking tot compensatie, sociale uitkeringen, professionele ontwikkeling en werklastbeheer.

De permanente secretaris merkte op dat jaarlijks zo'n 2,000 contractartsen, meestal pas afgestudeerden in de geneeskunde, hun functie neerleggen – ongeveer 10% stopt om een ​​vervolgopleiding te volgen. Desalniettemin bevestigde hij dat alle professionals die werk zoeken binnen het volksgezondheidssysteem, zijn aangeworven door de gezondheidsafdeling.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/