De Thaise toeristenautoriteit verwacht dat de toeristeninkomsten eind 2.38 2023 biljoen baht zullen bedragen

De Tourism Authority of Thailand (TAT) maakte bekend dat de toeristeninkomsten van Thailand in de eerste vijf maanden van 2023 959 miljard baht bedroegen, waarbij internationale bezoekers bijna tweederde van het totaal voor hun rekening namen. Het bureau verwacht dat zijn inkomsten uit toerisme tegen het einde van 2.38 2023 biljoen baht zullen bedragen, ongeveer 80% van de 3 biljoen baht die in 2019 werd geregistreerd.

TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn verklaarde dat Thaise toeristen goed waren voor 360 miljard baht uit bijna 100 miljoen binnenlandse reizen, terwijl internationale toeristen een inkomen van 599 miljoen baht genereerden uit 10.56 miljoen reizen. Hij zei dat het land vorige maand 1.97 miljoen buitenlandse toeristen verwelkomde, van wie de meerderheid uit Maleisië kwam, gevolgd door China, India, Zuid-Korea en Laos.

Thapanee Kiatphaiboon, plaatsvervangend gouverneur van de TAT voor de binnenlandse markt, sprak zijn optimisme uit voor de rest van het jaar. Ze verklaarde dat de TAT in de komende zeven maanden minimaal 25 miljoen internationale toeristen hoopt te verwelkomen, met een verwachte toename van bezoekers in de laatste drie maanden van dit jaar.

Volgens de plaatsvervangend gouverneur van de TAT is de organisatie nu van plan om in de tweede helft van het jaar nieuwe campagnes te lanceren, gericht op subcultuurthema's zoals sterrenkijkroutes en reizen voor dierenliefhebbers.

TAT helpt provincies ook om hun unieke kunst, cultuur en toeristische attracties te laten zien om bezoekers aan te trekken en zo de overbevolking in primaire toeristische bestemmingen zoals Bangkok, Chiang Mai en Phuket te verminderen. Het bureau stelt nu als doel om in 30 35-2024 miljoen internationale bezoekers te verwelkomen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/