Aanhoudend tekort aan verpleegsters in Thaise staatsziekenhuizen roept op tot oplossingen

Het alarmerende aantal ontslagen verpleegkundigen uit staatsziekenhuizen heeft ertoe geleid dat de nieuwe regering wordt opgeroepen om effectievere manieren te implementeren om zoveel mogelijk verpleegkundigen binnen het door de staat gerunde gezondheidszorgsysteem van het land te behouden.

Elk jaar studeren ongeveer 10,000 nieuwe verpleegkundigen af ​​in Thailand, maar toch verlaten maar liefst 7,000 van hen hun positie in staatsziekenhuizen vanwege de overweldigende werkdruk en onvoldoende compensatie voor overuren, zoals gemeld door de vakbond van verpleegkundigen en Nurses Connect.

Suwimol Namkanisorn, een vertegenwoordiger van de verpleegstersvakbond en Nurses Connect, sprak zijn bezorgdheid uit over het hoge percentage nieuwe verpleegkundigen dat ontslag neemt binnen hun eerste werkjaar, dat nu een alarmerende 48.9% heeft bereikt. Ze benadrukte het belang van het implementeren van maatregelen om verpleegkundigen in het door de staat gerunde gezondheidszorgsysteem te behouden in plaats van het aantal nieuwe verpleegkundigen te vergroten.

Suwimol verklaarde dat verpleegsters momenteel gemiddeld 80 uur per week werken, wat meer is dan de maximale limiet van 60 uur die is vastgesteld door de Thailand Nursing and Midwifery Council. Ze benadrukte dat, naarmate meer verpleegkundigen ontslag nemen, de werkdruk voor de overgebleven verpleegkundigen toeneemt, aangezien het totale aantal werkuren vroeger rond de 48 uur per week lag.

In het licht van deze uitdagingen riep Suwimol de nieuwe minister van Volksgezondheid op om de gemiddelde werkuren van verpleegkundigen in ziekenhuizen onder de jurisdictie van het ministerie van Volksgezondheid geleidelijk terug te brengen van 80 naar ongeveer 60 uur per week. Ze drong er ook bij de nieuwe regering op aan om loonverschillen voor overwerk aan te pakken, erop wijzend dat verpleegsters die voor de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) werken momenteel 1,200 baht per dienst van acht uur verdienen, terwijl degenen die voor het ministerie werken slechts tussen de 650 en 800 baht per dienst verdienen. .

Suwimol merkte op dat verpleegkundigen, door effectieve methoden te implementeren om de werkdruk te verminderen en een passende beloning te bieden, zullen worden aangemoedigd om in het door de staat gerunde gezondheidszorgsysteem te blijven, zodat het publiek efficiënte toegang heeft tot gezondheidsdiensten.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/