China naar Thailand Hogesnelheidsspoorproject Fase 2026 voltooid tegen XNUMX, aldus ambtenaren

De regering heeft gemeld dat de eerste fase van de hogesnelheidslijn naar verwachting in 2026 voltooid zal zijn. De eerste fase maakt deel uit van het spoorwegproject dat Bangkok zal verbinden met de stad Kunming in China.

Regeringswoordvoerster Anucha Burapachaisri heeft details bekendgemaakt over de aanleg van een hogesnelheidsspoorlijn die de Thaise economie en toeristenindustrie een boost zal geven.

Volgens de woordvoerder zal de eerste fase van de spoorlijn zes haltes hebben vanaf Bangkok, Bangsue Grand Station, Don Muang, Ayutthaya, Saraburi en Pak Chong district in de provincie Nakhon Ratchasima. Het 251 kilometer lange spoorproject omvat 15 bouwcontracten, waarvan één voor systeembouw en veertien voor civieltechnische werken. Momenteel is één contract afgerond, zijn er tien in uitvoering en wachten er nog drie op goedkeuring.

De woordvoerder zei dat Chinese functionarissen kennis over de aanleg van hogesnelheidslijnen en gerelateerde informatie aan de Thaise regering zullen verstrekken, zodat de spoorlijn naadloos kan functioneren. Hij benadrukte dat de spoorweg de Thaise economie en het welzijn van de bevolking ten goede zal komen.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/