UPDATE: Kazachstaanse verdachte ontkent alle aanklachten, wapen gevonden in Phuket Pond

Phuket -

Een Kazachstaanse man, verdacht van het neerschieten van een Russische man die in zijn auto zat bij een populair Phuket Cafe, heeft alle beschuldigingen ontkend, inclusief opzet tot moord. Er is een vuurwapen gevonden dat vermoedelijk het wapen is dat bij de misdaad is gebruikt in een vijver in Cherng Talay, Thalang.

Onze eerdere verhalen:

Een buitenlandse man werd neergeschoten in een auto die geparkeerd stond bij een café aan de Boat Avenue in Thalang.

Een 44-jarige Russische man is gewond geraakt door geweerschoten terwijl hij in een geparkeerde auto zat voor een café in Cherng Talay.

Een buitenlandse verdachte werd gearresteerd op de internationale luchthaven van Phuket nadat een Russische zakenman gewond raakte nadat hij was neergeschoten terwijl hij in een auto zat in Cherng Talay in een plaatselijk café.

Een Kazachstaanse verdachte is gearresteerd op Phuket International Airport nadat een Russische zakenman gewond raakte nadat hij was neergeschoten terwijl hij in een auto zat in een populair café in Phuket. De verdachte is in eerste instantie beschuldigd van te lang blijven.

Nu voor de update:

Dat heeft de commandant van de provinciale politie van Phuket, generaal-majoor Sermphan Sirikong, op zaterdag (10 juni) aan de Phuket Express verteldth) dat donderdag (8 juni) een arrestatiebevel is uitgevaardigd door de provinciale rechtbank van Phuketth) voor de Kazachstaanse verdachte, de heer Artur Legay, 49.

De heer Legay wordt aangeklaagd wegens moordopzettelijk en illegaal bezit van vuurwapens en munitie. Hij heeft echter alle beschuldigingen ontkend en de politie verteld dat hij helemaal niets weet en dat hij niet meewerkt aan vragen.

De Phuket Express merkte op dat een juridische aanklacht wegens 'het openen van vuur in het openbaar zonder reden' niet werd genoemd als een lopende aanklacht tegen de heer Legay.

Op vrijdagavond (9 junith) het handpistool dat de heer Legay naar verluidt gebruikte om de Russische man, de heer ALEYNIKOV DMITRY, 44, neer te schieten, werd gevonden in een vijver op ongeveer een kilometer van de plaats delict.

Legay zal naar verwachting geen borgtocht krijgen, aangezien hij wordt beschouwd als een vluchtrisico en in afwachting van zijn proces in Thaise hechtenis zal blijven.

Meneer Dmitry herstelt van zijn schotwonden in een plaatselijk ziekenhuis in Phuket en zou bij bewustzijn, op de hoogte en opgewekt zijn. Vanwege zijn nog steeds herstellende gezondheid heeft hij echter nog geen officieel interview met de politie over het incident gehouden.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.