Thaise verkiezingscommissie verwerpt klachten tegen Pita wegens bezit van media-aandelen, maar onderzoek gaat door

Bangkok, Thailand

De Thaise verkiezingscommissie heeft vanavond, 9 juni 2023, aangekondigd dat ze meerdere klachten en petities tegen de Move Forward-partijleider en de hoopvolle premier Pita Limjaroenrat over het bezit van media-aandelen hebben afgewezen, waarbij ze verklaarden dat ze waren ingediend na de wettelijke tijdslimieten voor klachten.

Pita heeft echter een nieuw en belangrijk obstakel in zijn zoektocht om de volgende premier van Thailand te worden, aangezien de verkiezingscommissie verklaarde dat ze een onderzoek zouden instellen naar het feit of Pita willens en wetens meedeed om premier terwijl hij de media-aandelen had en zich ervan bewust was dat het een schending van de Thaise wet en de regels van de Move Forward Party.

Het gaat dus niet langer om het houden van de aandelen, maar om het weten van Pita

Als Pita schuldig wordt bevonden, kan ze een aanzienlijke gevangenisstraf krijgen en worden gediskwalificeerd.

Pita verklaarde ondertussen vrijdagavond laat aan de Thaise media dat hij nog niet persoonlijk op de hoogte was gebracht van de resultaten door de verkiezingscommissie en er vertrouwen in had dat hij onschuldig zou worden bevonden en zijn taken en verantwoordelijkheden bij de Move Forward zou kunnen uitvoeren. Feest.

Pita verklaarde dat hij in feite een open boek is en elk onderzoek verwelkomt, vol vertrouwen in zijn beslissingen en onschuld.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.