Thaise regering geeft regels voor mobiele ride-hailing-applicaties

De overheid promoot het gebruik van geregistreerde ride-hailing-diensten in een poging om de veiligheid van forensen te vergroten en redelijke tarieven te handhaven.

Plaatsvervangend regeringswoordvoerder Traisulee Traisaranakul kondigde deze week aan dat het Ministerie van Transport nu individuen aanmoedigt om hun persoonlijke voertuigen te registreren voor ride-hailing-diensten, eraan toevoegend dat aanvullende assistentie bij het proces zal worden verleend door het Department of Land Transport (DLT).

Traisulee benadrukte het belang van het gebruik van ride-hailing-applicaties die zijn geregistreerd bij de DLT, en merkte op dat dit de veiligheid van passagiers tijdens hun reis garandeert en tegelijkertijd redelijke servicekosten garandeert.

Momenteel zijn er zeven ride-hailing-apps die de goedkeuring van de DLT hebben gekregen, waaronder Hello Phuket Service, Bonku, Asia Cab, Robinhood, Grab, Air Asia SuperApp en Bolt.

Om legaal rijdende ride-hailing-voertuigen te identificeren, wordt passagiers geadviseerd om te zoeken naar taxi's met gele kentekenplaten of paarse stickers op privéauto's. Deze indicatoren geven aan dat de chauffeurs in het bezit zijn van geldige rijbewijzen, criminele antecedentenonderzoeken hebben ondergaan en hun voertuigen hebben geregistreerd voor het aanbieden van ritten.

Ondertussen moeten motorfietsen die betrokken zijn bij ride-hailing-diensten een gele kentekenplaat tonen en dragen de rijders de jas van het betreffende ride-hailing-bedrijf.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/