Phuket biedt voor 2028 Expo: leven, harmonie, duurzaamheid

PERSBERICHT:

PHUKET - Phuket strijdt om de mogelijkheid om de Specialized Expo in 2028 te hosten, met de nadruk op het thema van leven, harmonie en duurzame ontwikkeling, terwijl het zichzelf positioneert tegen internationale kanshebbers.

De eilandprovincie Phuket, een gerenommeerde toeristische bestemming in Thailand, concurreert met steden uit de Verenigde Staten, Spanje, Argentinië en Servië om de Specialized Expo in 2028 te organiseren. De officiële presentatie van het bod zal later deze maand plaatsvinden.

Cherdchai Chaivaivid, directeur-generaal van het Departement Internationale Economische Zaken en hoofd van het biedingsteam van Phuket Expo 2028, maakte bekend dat hun voorstel op 21 juni in Parijs, Frankrijk, zal worden gepresenteerd aan leden van het Bureau International des Expositions (BIE). De selectie van de gaststad zal worden gemaakt door de 124 aanwezige stemgerechtigde leden.

Het voorgestelde thema voor de expo, "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity", onderstreept het belang van mensen, de planeet en welvaart als pijlers voor duurzame groei.

Cherdchai legde uit dat de sterke punten van Phuket liggen in de bereidheid van de provincie, de krachtige samenwerking van alle belanghebbenden, met name lokale gemeenschappen, en de ambitie om de successen buiten de expo te vergroten. Bovendien is het een primair doel om dit prestigieuze evenement te organiseren en tegelijkertijd de impact op het milieu tot een minimum te beperken.

Mocht het worden geselecteerd, dan zou Phuket geschiedenis schrijven als de eerste Zuidoost-Aziatische stad die dit evenement organiseert. De provincie wil de expo ook gebruiken om zichzelf te promoten als een knooppunt voor medische diensten, conferenties en groene ruimten.

Geschat wordt dat het evenement ongeveer 50 miljard baht aan lokale economische activiteit kan stimuleren en ongeveer 110,000 banen kan creëren. De expo, gepland van 21 maart tot 17 juni 2028, zal naar verwachting zo'n 4.9 miljoen bezoekers trekken.

Ongeacht de uitkomst bevestigde Cherdchai de toewijding van Thailand aan de ontwikkeling van zijn provincies om zich op het wereldtoneel te onderscheiden. Hij benadrukte dat een dergelijke vooruitgang de paraatheid van Thailand zal aantonen en zijn positie als topkandidaat voor het hosten van grootschalige internationale evenementen zal verstevigen.

Informatie en bron: NNT

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.