Geen plannen om te stoppen met het toelaten van migrerende werknemers, zegt de Thaise regering

nationaal —

Thailand zal nog steeds migrerende werknemers aannemen, zei mevrouw Kanchana Phatrachok, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, in reactie op eerdere valse berichten dat het land zou stoppen met het toelaten van Cambodjaanse en Laotiaanse werknemers in het land.

Mevr. Kanchana zei dat het Ministerie van Arbeid het proces van het inhuren van migrerende werknemers alleen heeft aangepast via MOU's (Memorandum of Understanding) met Cambodja en Laos om het voor werkgevers gemakkelijker te maken om hun eisen voor migrerende werknemers in te dienen.

Werkgevers kunnen nu rechtstreeks arbeidsmigranten aanvragen bij de provinciale arbeidsbureaus of arbeidsbureaus in Bangkok, zonder dat ze het ministerie van werkgelegenheid hoeven te benaderen. Dit betekende niet dat Thailand zou stoppen met het inhuren van arbeiders uit de buurlanden, zei mevrouw Kanchana.

Ze voegde eraan toe dat het voor arbeidskrachten uit Myanmar nog steeds nodig is om contact op te nemen met het ministerie van Werkgelegenheid.

Haar verduidelijking is ook een reactie op een ander stuk vals nieuws dat de Move Forward Party, de politieke partij die de verkiezingen heeft gewonnen, migrerende werknemers uit buurlanden zou repatriëren.

Mevr. Kanchana noemde ook de kwestie van het welzijn van buitenlandse werknemers in Thailand, en verklaarde dat het land zich voortdurend inspant om het welzijn en de bescherming van buitenlandse werknemers zonder discriminatie te waarborgen.

Buitenlandse werknemers die zich aan de wet houden, hebben nu toegang tot gezondheidszorg in Thailand, met name degenen die recht hebben op sociale zekerheid en ziektekostenverzekeringen, zei ze.

Volgens statistieken van het Ministerie van Arbeid waren er in totaal 2,743,673 buitenlandse werknemers in Thailand, goed voor 6.92% van het totale personeelsbestand. Deze buitenlandse werknemers spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de Thaise economie en samenleving, aldus mevrouw Kanchana.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Het originele artikel verscheen op onze zusterwebsite The Pattaya News.

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/