Veel studenten in Phuket lijden aan diarree, uitbraak een mysterie

Phuket -

Het Phuket Provincial Health Office (PPHO) doet onderzoek nadat veel studenten in Phuket diarree hadden gekregen.

De hoofddokter van de PPHO, Koosak Kookietikun, vertelde donderdag (8 juni) aan de Phuket Expressth) dat veel leerlingen op veel scholen in Phuket last hebben van diarree en sommigen moeten overgeven. Op dinsdag (6 junith) meldde de PPHO ongeveer 50 patiënten van verschillende leeftijden met diarree per dag in overheidsziekenhuizen en 100 per dag in privéziekenhuizen in heel Phuket. De meeste patiënten hebben buikpijn, braken met diarree en sommige patiënten hebben ook koorts.

Een mogelijk verband met voedsel- en watervergiftiging is nog niet duidelijk. Scholen dringen aan op meer hygiënemaatregelen, zoals voedsel dat vóór het koken vers en schoon moet zijn. Handen wassen is ook belangrijk voor het eten.

Thailand zit in het regenseizoen en het weer is geschikt voor veel ziektekiemen die ziektes kunnen veroorzaken. De PPHO probeert echter nog steeds de oorzaak van deze ziekte te onderzoeken. Water en ijs worden getest om vast te stellen of er ziektekiemen aanwezig zijn.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.