Economische ontwrichting in Thailand zeer goed mogelijk als er geen regering wordt gevormd, zegt expert

nationaal —

Thanawat Phonwichai, voorzitter van de Universiteit van de Thaise Kamer van Koophandel, waarschuwde dat Thailand een economische neergang zou kunnen doormaken als de Move Forward Party (MFP), de politieke partij die de meeste zetels heeft gewonnen bij de recente verkiezingen, faalt.o een regering vormen.

De heer Thanawat maakte de resultaten bekend van een onderzoek naar het consumentenvertrouwen en het ondernemersvertrouwen in Thailand dat in mei is uitgevoerd. Hij zei dat de algehele consumentenvertrouwenindex van Thailand gedurende 12 opeenvolgende maanden continu is verbeterd en het hoogste niveau in 39 maanden heeft bereikt dankzij een herstel van het toerisme. De algemene verkiezingen, die plaatsvonden op 14 mei, brachten ook een aanzienlijk bedrag in de economische circulatie van het land.

Desondanks maken volgens een enquête zowel het grote publiek als zakelijke exploitanten zich steeds meer zorgen over de onzekerheden rond de vorming van een nieuwe regering onder leiding van de MFP en de stabiliteit van de regering daarna.

De heer Thanawat zei dat er massale straatprotesten zouden kunnen plaatsvinden als de MFP er niet in zou slagen een regering op te bouwen, wat zou kunnen leiden tot een economische neergang. Het is echter vermeldenswaard dat de toeristische sector van het land een positieve opleving heeft doorgemaakt, wat de economische groei van Thailand zou kunnen helpen om een ​​bereik van 3.0-3.5% te bereiken, aldus dhr. Thanawat.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/