DRR kondigt voltooiing aan van nieuwe weg tussen Phuket en Phang Nga

PERSBERICHT:

PHUKET - Forenzen en vakantiegangers zullen het gemakkelijker vinden om tussen de provincies Phuket en Phang Nga te reizen nu er een extra rijbaan is aangelegd. De 4.2 kilometer lange weg zal helpen bij de uitbreiding van het toerisme en de doorvoer tussen de twee provincies.

De voltooiing van de Na Klang-Ao Jik, of landelijke weg 1042, is aangekondigd door het Department of Rural Roads (DRR). De vierbaans betonweg maakt deel uit van een stadsuitbreidingsplan in het district Thai Muang in Phang Nga en zal naar verwachting worden gebruikt door toeristen uit Phuket die populaire bezienswaardigheden in de provincie Phang Nga bezoeken.

DRR-directeur-generaal Apirat Chaiwongnoi verklaarde dat de weg gemakkelijker vervoer tussen de provincies mogelijk maakt en de lokale economie en het toerisme ten goede zal komen. De voltooiing van de weg zal tegemoet komen aan het groeiende aantal bezoekers aan Phang Nga sinds de heropening van het land na de Covid-19-pandemie.

Vorig jaar bezochten 546,475 bezoekers de provincie Phang Nga, wat ongeveer 2.7 miljard baht opleverde voor de toeristische economie van de zuidelijke provincie.

Informatie en bron: NNT

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.