Zeeschildpad gered op strand in Phang Nga

Phang Nga-

Een zwakke zeeschildpad is gered op een strand in Phang Nga.

Het Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) vertelde de Phuket Express dat op woensdag (7 junith) werden ze door de lokale bevolking op de hoogte gebracht dat een levende maar zwakke zeeschildpad door golven op het strand was gebracht.

Het is een groene zeeschildpad die ongeveer vier kilo weegt. Er werden geen wonden gevonden op de schildpad, maar hij was erg zwak. De schildpad werd naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Center in Phuket gebracht.

In ander recent schildpadnieuws:

Een zeeschildpad die een van zijn vinnen was kwijtgeraakt, is gered in het Tai Mueang-district.

Een zeeschildpad is gered nadat hij vast kwam te zitten in een visnet op een strand in de wijk Thalang.

=======================

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.