Verkiezingscommissie van Thailand beveelt hertelling van stemmen in sommige kiesdistricten aan

De Verkiezingscommissie (EC) onderneemt actie om de integriteit van de recent gehouden algemene verkiezingen te behouden. Het is met name van plan om hertellingen van stemmen aan te bevelen voor bepaalde kiesdistricten op de partijlijst nadat er stemkaarten zijn ontdekt die zijn uitgedeeld maar niet zijn gebruikt. Om de complexiteit nog groter te maken, haast de EC zich ook om meer dan 280 geschillen te onderzoeken die de geldigheid van de verkiezingsuitslag in twijfel trekken.

De EC merkte op dat deze geschillen niet allemaal met elkaar verband houden, en voegde eraan toe dat sommige vrij ernstig zijn en grote gevolgen kunnen hebben. Na de kwesties nauwkeurig te hebben bekeken, zei de EC ook dat ze vond dat sommige klachten ongegrond waren en daarom dienovereenkomstig werden afgewezen, terwijl de klachten die legitiem leken momenteel worden onderzocht.

Het onderzoek is veelomvattend en raakt aan ongeveer 20-30 gekozen functionarissen van alle politieke partijen. De aantijgingen variëren van het kopen van stemmen en misleidende campagnetactieken tot lastercampagnes gericht op reputatieschade. De ernst van deze gevallen zal worden gemeten op basis van het feitelijke bewijsmateriaal dat naar voren is gebracht.

Volgens de wet kan de EC de verkiezingsuitslag van parlementsleden in kiesdistricten alleen bekendmaken als ze er zeker van zijn dat de verkiezingen eerlijk en rechtvaardig zijn verlopen en nadat ze ten minste 95% van alle kiesdistricten hebben beoordeeld. De EC voegde eraan toe dat het proces van officiële erkenning en goedkeuring van parlementsleden zonder onnodige vertraging zal worden voortgezet, aangezien het ernaar streeft het proces binnen een tijdsbestek van 60 dagen af ​​te ronden.

In een andere ontwikkeling wordt verwacht dat de EC deze week een hertelling van de stemmen zal voorstellen voor sommige parlementsleden met evenredige vertegenwoordiging. De verhuizing komt na het ontdekken van discrepanties tussen het aantal getelde stemmen en het aantal mensen dat daadwerkelijk in deze eenheden heeft gestemd. Deze verschillen lijken mogelijk het gevolg te zijn van dubbeltellingen of gemiste markeringen tijdens het telproces.

Het voorgaande is een persbericht van de PR-afdeling van de Thaise overheid.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/