Zeeschildpad gered uit visnet op strand in Thalang

Thalang-

Een zeeschildpad is gered nadat hij vast kwam te zitten in een visnet op een strand in de wijk Thalang.

Het hoofd van het Sirinat National Park vertelde de Phuket Express dat hij door een dorpshoofd in het subdistrict Mai Khao op de hoogte was gebracht van het incident. De zeeschildpad werd gevonden verstrikt in een visnet. Buurtbewoners hielpen bij het verwijderen van het visnet van de schildpad.

Er werden wonden gevonden aan de vinnen. Er is geen microchip gevonden op de schildpad, een vrouwelijke Olive Ridley-zeeschildpad van 51 centimeter lang, 50 centimeter breed en ongeveer 20 kilogram zwaar.

De gewonde zeeschildpad is naar het Sireetarn Marine Endangered Animals Rescue Centre in Phuket gebracht.

In ander recent schildpadnieuws:

Een zeeschildpad die een van zijn vinnen was kwijtgeraakt, is gered in het Tai Mueang-district.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.