Vijf Thaise steden, waaronder Phuket, erkend door UNESCO als creatieve steden in verschillende categorieën

PERSBERICHT:

BANGKOK (NNT) – Thailand heeft internationale erkenning gekregen, aangezien UNESCO vijf steden in het land heeft aangewezen als Creative Cities in verschillende categorieën, waaronder gastronomie, ambachten, volkskunst en design.

De aankondiging werd gedaan door regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri, die de aanwezigheid van diverse creatieve talenten en cultureel erfgoed in deze steden benadrukte.

Phuket was de eerste die in 2015 de status Creative City of Gastronomy van UNESCO kreeg. De lokale voedingsindustrie op het eiland genereert een indrukwekkende jaarlijkse omzet van ongeveer 3.6 miljard dollar. De traditionele voedselvariëteiten van de provincie, diep geworteld in de lokale cultuur en doorgegeven van generatie op generatie, hebben bijgedragen aan de erkenning door UNESCO.

Chiang Mai, bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap en volkskunst, werd in 2017 erkend als UNESCO Creative City. De provincie wordt al lang gevierd vanwege zijn expertise in houtambachten, evenals de productie van keramiek, niello en zilverwerk.

In 2019 behaalde Bangkok de status van UNESCO Creative City op het gebied van design. De onderscheiding werd toegekend aan Bangkok vanwege zijn unieke mix van oude en moderne ontwerpen, die de diversiteit van zijn mensen en de evolutie van het designlandschap van de stad weerspiegelt.

Sukhothai, vergelijkbaar met Chiang Mai, werd geëerd als een UNESCO Creative City of Crafts and Folk Arts. De provincie heeft een indrukwekkende gemeenschap van meer dan 1,300 ambachtslieden die betrokken zijn bij verschillende gemeenschapsindustrieën, zoals het weven van textiel, de productie van keramiek en het vervaardigen van goud, zilver en Sangkhalok-keramiek.

Ondertussen werd Phetchaburi, bekend om zijn ecologische diversiteit en traditionele gemeenschapsrecepten, uitgeroepen tot UNESCO Creative City of Gastronomy. De erkenning benadrukt de rijke culinaire tradities van de regio en de inzet voor het behoud van het culturele en natuurlijke erfgoed door middel van traditionele gemeenschapsrecepten.

Informatie en Bron: NNT

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.