Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Australische man aangeklaagd voor verkeersagressie, Rus verdronken op het strand en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 29 mei 2023 t/m zondag 4 juni 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

1. Een buitenlandse mannelijke bestuurder heeft een zijspiegel van een minibus vernield tijdens een vermeend verkeersongeval in Wichit, Mueang Phuket.

Een Australische bestuurder wordt geconfronteerd met twee juridische aanklachten na een verkeersongeval waarbij hij de zijspiegel van een minibus vernielde in Wichit, Mueang Phuket.

Een Australische man kreeg een boete van 10,000 baht en betaalde 40,000 baht schadevergoeding na een verkeersongeval met een minivan in Wichit, Mueang Phuket. Hij riskeerde ook een gevangenisstraf van twee maanden, maar hij kreeg opschorting van zijn gevangenisstraf met een proeftijd van een jaar.

Dit verhaal was de afgelopen week een belangrijk discussiepunt op onze sociale media.

2. Twee illegale nachtclubs werden binnengevallen in Kathu omdat ze naar verluidt buiten de wettelijke sluitingstijden opengingen en minderjarigen de zaal binnenlieten.

Vijf senior Kathu-politieagenten, waaronder de chef, zijn overgeplaatst nadat twee illegale nachtclubs in Kathu waren binnengevallen omdat ze naar verluidt buiten de wettelijke sluitingstijden openden en minderjarigen de zaal binnenlieten.

Het districtshoofd van Kathu is overgeplaatst naar het districtshoofd van Chang Klang in Nakhon Si Thammarat.

De wettelijke sluitingstijd voor nachtclubs in Phuket is 2 uur.

3. Phuket zal officieel door het Department of Disease Control (DDC) worden aangekondigd als de eerste provincie in Thailand die hondsdolheidvrij is.

In de afgelopen 15 jaar is er in Phuket niemand overleden aan hondsdolheid. Phuket wordt officieel aangekondigd als de eerste provincie in Thailand die hondsdolheidvrij is. Hierdoor kunnen toeristen meer vertrouwen hebben bij een bezoek aan Phuket.

4. Een gezocht Australisch stel is gearresteerd in Phuket nadat ze naar verluidt 2.5 miljoen baht hadden gestolen van een Chinese man in Bangkok.

Het buitenlandse stel werkte blijkbaar als een team en zou de zak met geld hebben gestolen. Het stel vluchtte vervolgens naar Phuket.

5. Een Russische toerist is verdronken op een strand in Thalang nadat hij naar verluidt de rode vlaggen had genegeerd die aangeven dat zwemmen niet is toegestaan.

Strandwachten waarschuwden hem ook voordat hij hen ook negeerde. De toerist verdronk voordat hij uit het water werd gehaald.

6. Een eenzame buitenlandse vrouwelijke toerist werd uit een minibus in Phuket gedwongen door chauffeurs van andere busjes die in de haven van Phuket Rassada werkten. De chauffeurs beweerden dat de chauffeur van het app-aanmeldende busje van de toerist geen passagiers in de haven kon ophalen en zeiden tegen de toerist dat ze haar koffer daar weg moest slepen als ze van plan was om app-oproepdiensten te gebruiken.

De chauffeur verklaarde later dat hem was verteld dat hij niet mocht worden opgehaald voor de app, ook al had zijn busje wettelijke gele kentekenplaten en andere transportvereisten.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.