Dronken monnik uit het ambt gezet in Phuket

Phuket -

Een dronken monnik uit Khon Kaen werd in Phuket uit zijn ambt gezet na klachten van de lokale bevolking.

De Phuket City Police vertelde de Phuket Express dat een monnik die alleen geïdentificeerd werd als Thitathamayo, 60, die een monnik was in Khon Kaen, op zondag (4 juni) door de provinciale abt van Phuket, Phra Kru Mettapirom, uit zijn ambt is gezet.th).

Het ontslag kwam nadat de politie van Phuket door de lokale bevolking op de hoogte was gebracht dat monnik Thitathamayo naar verluidt was aangetroffen terwijl hij alcohol dronk en sliep voor een plaatselijk huis in Mueang Phuket. Hij gaf toe dat hij alcohol had gedronken en stemde ermee in om uit het ambt te worden gezet.

Monnik Thitathamayo werd twee jaar geleden monnik in een tempel in Khon Kaen. Hij verliet de tempel nadat de abt in Khon Kaen hem had gewaarschuwd voor het drinken van alcohol en het overtreden van kloosterregels.

Het drinken van alcohol is strikt in strijd met de religieuze code van boeddhistische monniken in Thailand. Hoe dan ook, zoals we hieronder bespreken, zijn er de laatste tijd verschillende incidenten geweest van monniken die zich slecht gedroegen in de Thaise media.

Dronken monniken in Mueang Nong Bua Lamphu testten positief met tot 300 milligram procent alcohol en zijn uit het ambt gezet. De monniken zouden ook zonder toestemming veel voorwerpen van de tempel hebben verkocht.

Een dronken oudere monnik werd 's nachts op Valentijnsdag (14 februari) betrapt in een hotel in Sattahipth), nadat hij naar verluidt een rekening van 3,000 baht in een lokaal restaurant had overgeslagen.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.