Thaise banken beginnen met het verplicht stellen van gezichtsherkenning voor hoogwaardige transacties

Thailand-

Financiële instellingen in Thailand zijn begonnen met het verplicht stellen van gezichtsherkenning voor klanten die hoogwaardige transacties uitvoeren. De verhuizing, gericht op het terugdringen van frauduleuze activiteiten en oplichting, zal naar verwachting klanten extra veiligheid bieden.

Plaatsvervangend regeringswoordvoerder Traisuree Taisaranakul kondigde aan dat alle commerciële en overheidsbanken deze nieuwe beveiligingsmaatregel zullen implementeren. Vanaf juli moeten klanten die transacties van 50,000 baht of meer via mobiel bankieren uitvoeren, of wiens transacties de dagelijkse limiet van 200,000 baht overschrijden, hun identiteit verifiëren via gezichtsherkenningssystemen.

Traisuree legde uit dat deze maatregel deel uitmaakt van bredere anti-cybercriminaliteitsinitiatieven onder leiding van de Bank of Thailand (BOT) en andere relevante instanties.

Commerciële banken hebben al stappen ondernomen om online fraude tegen te gaan, waaronder het niet langer versturen van sms-berichten met weblinks naar hun klanten. Gebruikers van mobiel bankieren kunnen hun biometrische inschrijvingsstatus verifiëren via bank-apps.

Degenen die zich nog moeten inschrijven, moeten mogelijk contact opnemen met hun bank voor een gezichtsscan om te voldoen aan de nieuwe regelgeving.

Het voorgaande is een persbericht van de Thaise regering.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/