Uitgesproken oud-parlementslid van de Move Forward-partij stelt voor om het verkoopverbod voor alcohol op religieuze feestdagen op te heffen

FOTO: Werkpunt

nationaal —

Mevrouw Amornrat Chokpamitkul, een voormalig parlementslid voor de Move Forward Party, plaatste haar mening op Facebook en stelde dat Thailand een verbod op de verkoop van alcohol op religieuze feestdagen zou moeten opheffen vanwege het ontbreken van redelijke gronden, aldus haar.

Ze gaf drie redenen om haar mening als volgt te ondersteunen:

  1. Er zijn al andere maatregelen genomen om het drinken op deze dag onder controle te houden, zoals het testen en controleren van het alcoholgehalte van bestuurders.
  2. De Thaise samenleving bestaat niet alleen uit boeddhisten; Thaise mensen hebben religieuze vrijheid om verschillende religies te praktiseren. Ook worden veel toeristen getroffen door de verboden en zijn ze niet religieus.
  3. Deze praktijk wordt in andere boeddhistische landen nauwelijks toegepast.

Vesak-dag of Visakha Bucha-dag is een belangrijke dag in het boeddhisme, die plaatsvond op 3 juni. Zoals op alle religieuze feestdagen is de verkoop van alcohol overdag verboden.

Ondernemers die dit verbod overtreden, riskeren een gevangenisstraf van zes maanden of een boete van 10,000 baht volgens sectie 39 van de Alcohol Control Act. Het verbod geldt voor zowel de groothandel als de detailhandel van alle soorten alcoholische dranken in het hele koninkrijk.

TPN-media merkt op dat er vroeger een uitzondering was op het alcoholverbod voor toeristen in hotels, maar dit werd verwijderd tijdens de regering van Prayut Chan-O-Cha.

De alcoholverbodsdagen zijn al bijna vijftig jaar van kracht als wet, merkt TPN op, maar naarmate Thailand toenam in toerisme en reizigers van over de hele wereld, zijn de verboden, die de populaire amusementssector van het land stopzetten, controversiëler geworden en trekken ze altijd veel klachten van bezoekers, vooral die alleen in Thailand voor een paar dagen op vakantie.

Wat denk je? Vertel het ons in de reacties hieronder.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Tanakorn Panyadee
De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.