Thais eten wordt steeds populairder in China

Thais eten is vermeld als de vierde meest populaire buitenlandse keuken in China, na westers, Japans en Koreaans eten. Het aantal Chinese toeristen dat Thailand bezoekt, is ook blijven stijgen, sinds China het land begin 2023 volledig heeft heropend om internationale reizen mogelijk te maken.

Plaatsvervangend secretaris-generaal van de premier en waarnemend regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri haalde een rapport aan in Dianping, een van de toonaangevende platforms voor lifestylediensten in China, waarin stond dat het aantal Thaise restaurants in Peking de afgelopen drie jaar is verdrievoudigd. De restaurants serveren talloze soorten Thais eten, variërend van de koninklijke Thaise keukenstijl tot vooral streetfood tom yam kung (pikante garnalensoep).

De heer Anucha zei dat de populariteit van Thais eten in China een weerspiegeling is van het succes bij het promoten van de culinaire cultuur van het land, die meer economische waarde creëert, als reactie op het beleid van "Thai Kitchen to the World". Hij zei dat Chinezen meer geïnteresseerd zijn in het consumeren van Thais eten in restaurants, en velen van hen koken ook Thais eten thuis, aangezien grondstoffen om Thais eten te bereiden nu in veel gebieden in China beschikbaar zijn.

Het Thai SELECT-logo voor Thaise restaurants in het buitenland helpt ook om het vertrouwen van de Chinese consument te vergroten. Thai SELECT is een keurmerk toegekend door het Ministerie van Handel van Thailand om de authentieke Thaise smaak van Thaise voedingsproducten en Thaise restaurants in Thailand en daarbuiten te garanderen. Het symbool wordt toegekend aan restaurants die authentiek Thais eten serveren met de smaak van eersteklas kwaliteit, verfijnde decoratie en uitstekende service.

Premier-generaal Prayut Chan-o-cha gelooft dat Thais eten, dat deel uitmaakt van de 'soft power' van Thailand, de Thaise cultuur internationaal bekender zal maken, met name in China, dat een van de grootste markten van Thailand is. Thailand is een belangrijke producent en exporteur van voedselingrediënten geworden, en de regering is doorgegaan met het uitbreiden van de marketingmogelijkheden voor Thaise ondernemers en restaurantexploitanten in binnen- en buitenland.

De heer Anucha zei ook dat Thailand van 1 januari tot 18 mei 2023 meer dan een miljoen Chinese toeristen verwelkomde. De Tourism Authority of Thailand verwacht dat in 2023 vijf miljoen Chinese toeristen Thailand zullen bezoeken, goed voor 446 miljard baht.

Aeronautical Radio of Thailand, Ltd. schat dat Thailand in het fiscale jaar 2023 (oktober 2022 – september 2023) ongeveer 46,175 vluchten uit China zal verwelkomen, wat een belangrijke rol zal spelen bij het stimuleren van de Thaise economie en het herstel van de Thaise luchtvaartindustrie.

Het voorgaande is een persbericht van de Thaise regering.

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/