Australisch stel gearresteerd in Phuket voor vermeende diefstal van 2.5 miljoen baht van Chinese man in Bangkok

Phuket -

Een gezocht Australisch stel is gearresteerd in Phuket nadat ze naar verluidt 2.5 miljoen baht hadden gestolen van een Chinese man in Bangkok.

Op mei 29th, Dhr. GAO JIANJIA, 35, Chinees staatsburger, deed aangifte bij de politie van Phaholyothin. Hij vertelde de politie dat hij online had gepost dat hij digitaal geld wilde kopen via BINANCE. Een verdachte nam contact met hem op via een Telegram-applicatie en stemde ermee in om voor 2.5 miljoen baht te kopen. Ze maakten een afspraak bij een bank in Ladprao op 29 meith. De heer JIANJIA haalde vervolgens 2.5 miljoen baht contant van zijn bankrekening.

Het slachtoffer ontmoette hij een mannelijke buitenlander die zei dat hij een vertegenwoordiger was om geld te krijgen van meneer JIANJIA. die was bevestigd in de online chat. De mannelijke buitenlander kreeg de zak met geld van meneer JIANJIA voordat hij hem op een stoel naast hem zette. Terwijl meneer JIANJIA wachtte tot het digitale geld op zijn rekening zou worden overgemaakt, verdween de zak met geld. De mannelijke buitenlander zei geen idee te hebben waar het naartoe ging voordat hij vluchtte.

De politie controleerde camerabeelden en ze zagen dat een buitenlandse vrouw de tas op de bank meenam. Het buitenlandse stel werkte blijkbaar als een team en zou de zak met geld hebben gestolen. Het stel vluchtte vervolgens naar Phuket.

Dat heeft het Metropolitan Police Bureau vrijdag (2 juni) aan TPN Media verteldnd) dat ze MRS hebben gearresteerd. HINSON LILY JAY, 28 en MR. GALLETLY JOSEPH, 47, beiden hebben de Australische nationaliteit. Ze werden op 31 mei gearresteerd in de buurt van het politiebureau van Thalangst.

De verdachten hebben op het moment van schrijven nog geen pleidooi of verklaring over de beschuldigingen vrijgegeven en blijven in hechtenis.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.