Move Forward Leiderschap praat over de Thaise economie met de Thaise Kamer van Koophandel

Move Forward Partijleider Pita Limcharoenrat hield een productieve bijeenkomst met de Thaise Kamer van Koophandel om de belangrijkste economische problemen aan te pakken, waaronder de voorgestelde verhoging van het minimumloon en het verlagen van de bedrijfskosten.

Na meer dan twee uur discussies spraken Pita en kamervoorzitter Sanan Angubolkul hun tevredenheid uit over de creatieve en plezierige uitwisseling. De Move Forward Party voert momenteel besprekingen met de kamer over 13 onderwerpen, waaronder gebieden als de Eastern Economic Corridor, het bio-circulaire-groene economiemodel en de grensoverschrijdende economie.

Sanan benadrukte de afstemming tussen verschillende beleidslijnen van de coalitieregering en de doelstellingen van de kamer, waardoor tal van mogelijkheden voor samenwerking werden bevorderd. De kamer benadrukte drie urgente kwesties voor de coalitiepartijen: snelle kabinetsformatie om de budgettaire impact te minimaliseren, verlaging van elektriciteitskosten en verbetering van de levensomstandigheden van boeren en de financiële gezondheid van kleine en middelgrote bedrijven.

Om de samenwerking te vergemakkelijken, kwamen Pita en Sanan overeen om vertegenwoordigers van hun respectievelijke partijen aan te stellen. Plaatsvervangend partijleider Sirikanya Tansakun zal Move Forward vertegenwoordigen, terwijl de kamer wordt vertegenwoordigd door secretaris-generaal, Kitsana Vachekrilas. Pita verzekerde dat de voorgestelde verhoging van het minimumloon nauwgezet zou worden uitgevoerd na uitvoerige besprekingen met relevante belanghebbenden.

Pita erkende het belang van rechtvaardigheid binnen het economische systeem en benadrukte de noodzaak van een tweezijdige aanpak om zowel werkgevers als werknemers te ondersteunen, door mechanismen voor te stellen om hogere kosten, zoals energieprijzen, kosten van levensonderhoud en fiscale aftrekbaarheid, te verminderen. De samenwerking tussen Move Forward en de Thaise Kamer van Koophandel zal een grondige verkenning van het minimumloon en de bedrijfskosten mogelijk maken.

Het voorgaande is een persbericht van de Thaise regering

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/