Phuket wordt aangekondigd als eerste provincie in Thailand die hondsdolheidvrij is

Phuket -

Phuket zal officieel door het Department of Disease Control (DDC) worden aangekondigd als de eerste provincie in Thailand die hondsdolheidvrij is.

De vice-gouverneur van Phuket, Danai Sunantharod, vertelde de Phuket Express dat de directeur-generaal van de DDC, dokter Tanet Kratsanaitawiwong, zei dat ze met succes Phuket steunen als de eerste hondsdolheidsvrije provincie in Thailand. Er zijn geen recente sterfgevallen als gevolg van hondsdolheid in de provincie nadat ze zijn doorgegaan met het voorkomen en beheersen van hondsdolheid bij zowel dieren als mensen.

In 2018 stierven in Thailand 18 mensen aan hondsdolheid. Vorig jaar bedroeg het aantal sterfgevallen als gevolg van hondsdolheid echter slechts drie mensen.

In de afgelopen 15 jaar is er in Phuket niemand overleden aan hondsdolheid. Phuket wordt officieel aangekondigd als de eerste provincie in Thailand die hondsdolheidvrij is. Hierdoor kunnen toeristen meer vertrouwen hebben bij een bezoek aan Phuket.

========================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.