Move Forward Party stelt een op nul gebaseerd budgetteringssysteem voor Thailand voor

De Move Forward Party (MFP) heeft de implementatie van zero-based budgeting (ZBB) voorgesteld om de huidige budgetteringspraktijk te vervangen, met het argument dat het bestaande systeem een ​​slecht antwoord is op de behoeften van de mensen vanwege bureaucratische obstakels.

Op nul gebaseerde budgettering is een budgetteringsproces waarbij staatsambtenaren worden opgeroepen om elk jaar een geheel nieuwe begroting te maken, beginnend bij nul. Het heeft tot doel dringende behoeften en uitdagingen aan te pakken door ervoor te zorgen dat het budget vanaf het maaiveld wordt opgebouwd. Deze aanpak verschilt van traditionele budgetteringsmethoden die afhankelijk zijn van incrementele verhogingen ten opzichte van eerdere budgetten.

De directeur van het begrotingsbureau, Chalermhol Pensoot, sprak de bereidheid uit om ZBB te bespreken met de nieuwe regering en drie verwante organisaties, namelijk het ministerie van Financiën, de National Economic and Social Development Council en de Bank of Thailand (BOT).

De MFP heeft campagne gevoerd op een platform dat onder meer de hervorming van verschillende overheidsinstanties, zoals het leger en de politie, omvat en streeft naar fiscale decentralisatie bij lokale overheden. Deze hervormingen kunnen leiden tot bezuinigingen op sommige gebieden, terwijl de toewijzingen op andere gebieden toenemen, zoals de kinderbijslag en ouderenzorg.

De huidige regering is al begonnen met het opstellen van de begrotingswet voor het fiscale jaar 2024, die op 1 oktober moet beginnen. De voorgestelde uitgaven bedragen 3.35 biljoen baht met een tekort van 593 miljard baht. De goedkeuring van het parlement is echter vereist voordat het wetsvoorstel in werking kan treden.

Chalermfol heeft de mogelijkheid van een vertraging in de begroting voor 2024 erkend, afhankelijk van de aanpak van de nieuwe regering. Als de aantredende regering besluit om de begroting op te stellen vanuit een nulbasis, kan de rekening worden uitgesteld tot maart van het volgende jaar.

Het voorgaande is een persbericht van de Thaise regering

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/