Kazachstaanse man verdrinkt op Kata Beach, Phuket

kata–

Een toerist uit Kazachstan is verdronken op Kata Beach omdat hij naar verluidt de rode vlaggen negeerde die verklaren dat zwemmen niet is toegestaan.

De politie van Karon werd donderdagmiddag (1 juni) door een badmeester op Kata Beach op de hoogte gebracht dat ze ter plaatse waren gekomen om het lichaam te vinden van een toerist die door de politie was geïdentificeerd als de heer Artur Iskakov, 24, een Kazachstaanse staatsburger.

Strandwachten vertelden de politie dat ze op de hoogte waren gebracht dat de toerist ongeveer vijf minuten bewusteloos was voordat ze op een jetski gingen om de toerist uit het water terug naar het strand te trekken. Hulpdiensten werden vervolgens naar het strand geroepen. De heer Iskakov werd later ter plaatse dood verklaard.

Ten tijde van het incident hing er een rode vlag op het strand, die toeristen waarschuwt niet te zwemmen vanwege sterke golven en stroming.

Dit vind je misschien leuk:

Een Russische toerist is zaterdag (27 mei) verdronken op Patong Beachth) in de vroege morgen.

Twee buitenlandse toeristen zijn gered nadat ze worstelend in het water bij Patong Beach waren gevonden.

Een man uit Myanmar is verdronken tijdens het zoeken naar vis in de buurt van een strand in Thalang.

Het Phuket Marine Office heeft een waarschuwing afgegeven waarin wordt meegedeeld dat het voor kleine boten tot 4 juni 2023 verboden is om havens op open zee te verlaten.

=======================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.