Het misdaadvrije project van Phuket arresteert meer dan 1,000 buitenlanders wegens overschrijding van het visum

BANGKOK (NNT) – In een grote overwinning voor het veelgeprezen misdaadvrije project van Phuket zijn meer dan 1,000 buitenlanders aangehouden voor het overschrijden van hun visum, dankzij de gezamenlijke inspanningen van het Phuket Immigration Office en 800 accommodatieverschaffers op het vakantie-eiland.

Ambtenaren van Phuket zeiden dat deze prestatie het resultaat is van misdaadvrije maatregelen die door bedrijven zijn geïmplementeerd, waardoor ze de politie onmiddellijk kunnen informeren over verdachte activiteiten waarbij buitenlandse gasten betrokken zijn.

Immigratiechef van Phuket, kolonel Thanet Sukchai, zei dat het aantal buitenlandse gasten dat zich de afgelopen twee maanden heeft geregistreerd bij accommodaties in Phuket, het aantal buitenlandse toeristen dat in dezelfde periode arriveerde met meer dan 20% overtrof. Deze aanzienlijke discrepantie was aanleiding voor een onderzoek, dat leidde tot de identificatie en arrestatie van talloze visumoverschrijdingen.

De implementatie van een nieuwe database speelde een cruciale rol in het succes van dit initiatief, waardoor de politie onlangs een vermiste buitenlander kon opsporen. Van 1 mei tot 25 mei voerde de immigratiepolitie invallen uit op 1,550 gerichte locaties in Phuket, resulterend in de arrestatie van 11 personen die hun visum hadden overschreden en nog eens vier mensen die Thailand illegaal waren binnengekomen.

Volgens het Information Technology Center van het Immigration Bureau bleken in totaal 1,050 buitenlanders hun visum te hebben overschreden. Onder hen verbleven 391 personen niet in hun gerapporteerde accommodatie, en 228 waren al vertrokken uit Thailand. Verder hadden 331 toeristen verzoeken ingediend om hun visum te verlengen, terwijl 109 zouden zijn overleden. Een persoon werd geïdentificeerd als een bedlegerige patiënt en een ander had het Thaise staatsburgerschap verkregen.

Informatie en Bron: NNT

=====================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.