70-jarige Britse man zegt dat hij werd misleid en opgelicht voor eigendom van een appartement van 15 miljoen baht in Koh Samui

Samui –

Een 70-jarige Britse man heeft aangifte gedaan bij het Thai Central Investigation Bureau (CIB) nadat hij vele jaren geleden een luxe condominium van 15 miljoen baht op Koh Samui had gekocht, maar nog steeds geen juridische documenten heeft ontvangen die zijn eigenaar bevestigen.schip.

De heer David Edward Chappelle, 70, Brits staatsburger, en de heer Pattakorn Teepbunrat, een vertegenwoordiger van de Thailand Consumers Council, dienden op donderdag (1 juni) een gezamenlijk rapport in bij de CIB.

Meneer Pattarakorn zei: 'Mr. David diende zeven jaar geleden, in 2016, voor het eerst een klacht in bij de Thailand Consumers Council. Hij zei dat hij voor 15 miljoen baht een luxe condominium had gekocht van een vastgoedbedrijf. Daarna bezocht en verbleef hij elk jaar drie keer per jaar in het condominium. Hij heeft geprobeerd om documenten voor legaal bezit van het bedrijf te vragen om zijn eigendom aan te tonen, maar hij is er altijd in gefaald.

“In april van dit jaar, 2023, kwam hij erachter dat het bedrijf geen enkele registratie voor legaal bezit van het condominium voor hem deed. Als gevolg hiervan is meneer David niet legaal eigenaar van het appartement waarvoor hij vijftien miljoen baht heeft betaald. We ontdekten dat er veel slachtoffers zijn die klachten indienen over dit bedrijf met vergelijkbare zaken, de meesten zijn buitenlanders zoals de heer David, die meer dan 100 miljoen baht aan schade heeft gekost.” verklaarde de heer Pattarakorn.

De CIB accepteerde het rapport en verklaarde dat ze de zaak zouden herzien. De naam van het vastgoedbedrijf in kwestie werd ingehouden vanwege lopende juridische stappen en Thaise smaadwetten.

=========================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.