Myanmarese man verdrinkt na zoeken naar vis nabij strand in Thalang, Phuket

Thalang-

Een man uit Myanmar is verdronken tijdens het zoeken naar vis in de buurt van een strand in Thalang.

Reddingswerkers werden op de hoogte gebracht van het incident dat een man uit Myanmar vermist was nadat hij op maandag (29 mei) de zee in was gegaan om vis te zoeken in de buurt van Layan Beach.

Er werd een zoekactie gestart en het lichaam van de man uit Myanmar werd woensdag (31 mei) gevonden. Zijn familieleden zeiden dat de man eropuit ging om in sterke golven naar vis te zoeken.

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft gewaarschuwd voor zware regenval in heel Thailand en mogelijke plotselinge overstromingen in de zuidelijke en oostelijke regio's.

  • Zuidelijk (Andamanse Zee)

Mogelijke regen met een kans van ongeveer 70 procent in Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun. Golven zijn meer dan drie meter in onweersgebieden.

Het Phuket Marine Office heeft een waarschuwing afgegeven waarin wordt meegedeeld dat het voor kleine boten tot 4 juni 2023 verboden is om havens op open zee te verlaten.

================================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vijf jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.