Kleine boten in Phuket mogen niet de zee in

Phuket -

Het Phuket Marine Office heeft een waarschuwing afgegeven waarin wordt meegedeeld dat het voor kleine boten tot 4 juni 2023 verboden is om havens op open zee te verlaten.

Het hoofd van het Phuket Marine Office, de heer Nachapong Pranit, vertelde de Phuket Express dat volgens de Thai Meteorological Department (TMD) vanaf 30 meith tot en met juni 4th Er zal zware regenval plaatsvinden samen met sterke golven in de Andaman Zee tot drie meter hoog in de open zee of meer dan drie meter hoog in een onweersgebied.

Het Phuket Marine Office heeft dinsdag (30 mei) een waarschuwing afgegeven aan bootkapiteins om voorzichtiger te zijn bij het reizen op zee. Kleine boten met een lengte van minder dan 10 meter mogen vanaf 4 juni 2023 geen havens meer op open zee bevaren.

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft gewaarschuwd voor zware regenval in heel Thailand en mogelijke plotselinge overstromingen in de zuidelijke en oostelijke regio's.

  • Zuidelijk (Andamanse Zee)

Mogelijke regen met een kans van ongeveer 70 procent in Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang en Satun. Golven zijn meer dan drie meter in onweersgebieden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Steun The Phuket Express in 2023!

Een medische of reisverzekering nodig voor je reis naar Thailand? Wij kunnen helpen!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.