UPDATE: Canadese verdachte ontkent alle aanklachten na vermeende moord op Indiase man in Phuket

Thailand -

Een Canadese verdachte heeft alle aanklachten ontkend nadat hij naar verluidt een Indiase man in Phuket zou hebben vermoord betrokken bij transnationale georganiseerde misdaad.

Onze eerdere verhalen:

Een Canadese man werd op 10 februari doodgeschoten met ongeveer 4 kogelwonden op zijn lichaam in een villa met zwembad in Phuketth2022.

Twee hoofdverdachten die worden gezocht voor het naar verluidt doden van een Indiaas-Canadese staatsburger in een villa in Phuket, waren het land al ontvlucht, maakte de Royal Thai Police gisteren bekend, 10 februari.

Er is een 'Red Notice'-arrestatiebevel uitgevaardigd voor twee gezochte vermeende buitenlandse schutters die worden beschuldigd van het doden van een Canadees-Indiase onderdaan in een villa in Phuket eind januari, meldde de Royal Thai Police op 12 februari.th2022.

Een belangrijke Canadese verdachte is teruggestuurd naar Thailand nadat hij een Canadees-Indiase man zou hebben vermoord in Phuket.

Nu voor de update:

Maandag 29 mei is er een persconferentie gehoudenth) onder leiding van de Royal Thai Police Commissioner General Damrongsak Kittiprapas. Generaal Damrongsak zei dat de Canadese verdachte de heer MATTHEW LEANDRE OVIDE DUPRE, 38, verbonden was met de 'United Nation Gang'. gangsters in Canada. Dupre was een voormalig soldaat in het Canadese leger die in Afghanistan had gevochten.

Een van de verdachten die naar verluidt samen met de heer Dupre betrokken was bij de moord op de Indiase man in Phuket, stierf in 2022 bij een klein vliegtuigongeluk. Het was echter onduidelijk of het incident een ongeluk of moord was en de oorzaak van de vliegtuigcrash was ondanks onderzoek door de autoriteiten nooit opgehelderd.

Een gezochte Canadese verdachte die naar verluidt een Canadees-Indiase man in Phuket heeft vermoord vanwege vermeende georganiseerde misdaad en bendegeschillen, is afgelopen weekend omgekomen bij een vliegtuigcrash in Ontario, maar werd voor het eerst gemeld aan de pers op dinsdag 3 mei 2022.

De heer Dupre heeft alle aanklachten ontkend in het arrestatiebevel dat in februari vorig jaar door de provinciale rechtbank van Phuket was uitgevaardigd wegens moord, illegaal vuurwapenbezit en het illegaal dragen van vuurwapens in het openbaar. Hij beweert dat hij volkomen onschuldig is aan alle beschuldigingen en ondanks de situatie ontspannen en kalm leek, glimlachend voor de pers en onaangedaan door de ernst van de situatie.

Bijna 100 politieagenten, soldaten en speciale troepen van de Thaise Hanuman-eenheid beschermen en bewaken de heer Dupre uit angst dat hij zou kunnen worden vermoord door rivaliserende bendeleden als vergelding voor de moord in Phuket of zelfs door zijn voormalige bondgenoten die proberen mogelijke getuigenverklaringen die andere betrokken personen zouden beschuldigen.

============================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.