Surat Thani verwelkomt meer dan twee miljoen bezoekers

De provincie Surat Thani heeft dit jaar een stijging van het aantal internationale aankomsten gezien, meer dan 1.5 miljoen bezoekers, een stijging van 155% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Op maandag (29 mei) maakte de gouverneur van Surat Thani, Witchawut Jinto, bekend dat er sinds januari in totaal 2.05 miljoen bezoekers in de provincie zijn aangekomen, waarbij buitenlandse bezoekers het grootste deel van deze toestroom voor hun rekening nemen. De aanzienlijke stijging van het aantal internationale aankomsten heeft een aanzienlijke impact gehad op de provinciale economie. Alleen al buitenlandse bezoekers hebben een indrukwekkende omzet van 35.9 miljard baht gegenereerd, een opmerkelijke stijging van 159% op jaarbasis.

Witchawut benadrukte dat deze bezoekers hun geld voornamelijk uitgeven aan verschillende producten en diensten, zoals accommodatie, dineren, souvenirs, amusementsactiviteiten en vervoer, en zo bijdragen aan de lokale economie en toeristenindustrie.

De stijging van het aantal bezoekers is ook terug te zien in de bezettingsgraad van de hotels, die fors is gestegen. Sinds het begin van het jaar bedraagt ​​de bezettingsgraad in Surat Thani ongeveer 77%, een indrukwekkende stijging van 39% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

De lokale overheid en de toerismeautoriteiten zeiden dat ze zich blijven inzetten voor de verdere ontwikkeling en bevordering van het toerisme in Surat Thani en de hele zuidelijke regio. Ze zeiden ook dat ze ervoor willen zorgen dat bezoekers onvergetelijke ervaringen hebben en tegelijkertijd bijdragen aan de economische groei van het land.

Het voorgaande is een persbericht van het Thai National News Bureau

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/