Move Forward Partij van Thailand om aan te dringen op een wet op gelijk huwelijk

Pita Limjaroenrat, leider van de Move Forward Party (MFP), heeft beloofd te pleiten voor de invoering van een wet op het gelijke huwelijk in Thailand voordat het land het prestigieuze WorldPride-evenement in 2028 organiseert, als onderdeel van de inspanningen om op te komen voor LGBTQ-rechten en inclusiviteit te bevorderen.

Pita maakte de aankondiging tijdens een publiciteitscampagne in het Bangkok Art and Culture Centre, waar hij aandacht wilde vragen voor Bangkok Pride 2023, gepland voor 4 juni.

De MFP-leider benadrukte het belang van het komende evenement en benadrukte dat het niet beperkt zou blijven tot een enkele dag, maar een reeks gerelateerde activiteiten zou bevatten die gericht zijn op het bevorderen van het publieke begrip en acceptatie van gender- en religieuze gelijkheid. Hij benadrukte verder de toezegging van zijn partij om samen te werken met de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) om WorldPride 2028 te organiseren, en bevestigde opnieuw de toewijding van Thailand aan het omarmen van diversiteit.

De wet op het gelijke huwelijk is een van de 45 voorstellen die zijn opgenomen in het memorandum van overeenstemming (MoU) dat onlangs is ondertekend door de acht coalitiepartijen. Deze overeenkomst verplicht de MFP-regering, die nog moet worden gevormd, om prioriteit te geven aan de goedkeuring van deze wetsvoorstellen door het parlement.

Door te beloven te streven naar een wet op het gelijk huwelijk, wil MFP ervoor zorgen dat paren van hetzelfde geslacht de wettelijke erkenning en rechten krijgen die heteroseksuele paren genieten. Dergelijke wetgeving zou een belangrijke mijlpaal betekenen in de bevordering van LGBTQ-rechten in Thailand, waarbij een klimaat van inclusiviteit en acceptatie voor alle burgers wordt bevorderd.

Het voorgaande is een persbericht van het National Thai News Bureau

De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/