Juni 2023 is weer een drukke maand vol festivals en evenementen

PERSBERICHT:

Visakha Bucha Day-vieringen, Loei's beroemde Phi Ta Khon-festival, de Amazing Thailand Grand Sale 2023, Cross-Region Travel Fair, vele marathons/halve marathons en meer gebeurt deze maand allemaal.

Naast tal van evenementen en festivals in heel Thailand - waaronder het Bun Luang en Phi Ta Khon Festival 2023 in Loei, de Amazing Thailand Grande Sale 2023 op zes bestemmingen in het hele land, en veel verschillende marathons en halve marathons, is de maand juni 2023 ook ziet een van de belangrijkste boeddhistische data die worden waargenomen, namelijk Visakha Bucha Day op 3 juni.

Visakha Bucha-dag
Visakha Bucha Day wordt elk jaar gehouden op de volle maan van de zesde maanmaand en viert de geboorte, verlichting en dood van Boeddha. Op deze dag zullen boeddhisten naar de tempel gaan om de leringen en sociale en spirituele waarden van Boeddha te aanbidden en te gedenken, en ceremonies voor het maken van verdiensten en kaarslichtceremonies uit te voeren. Dit omvat een avond Wien Tien processie bij kaarslicht waarbij boeddhistische toegewijden brandende kaarsen in de hand houden en drie keer rond een tempel gaan, waarbij ze één de Boeddha, twee zijn leringen en drie de monniken vertegenwoordigen.

Hier zijn enkele van de Visakha Bucha Day-vieringen die in het hele land plaatsvinden:

Sukhothai 'Wien Tien Ta Khan' Visakha Bucha-dag 2023
2-3 juni 2023, Wat Chang Lom, Historisch park Sukhothai, Sukhothai

De 'Wien Tien Ta Khan' De processie bij kaarslicht vindt plaats om 19.00 uur. op 3 juni. Het woord 'Ta Khan' verwijst naar een traditionele kleilamp die uniek is voor de oude stad Sukhothai. Op 2 juni is er een Khon-show over het Ramayana-verhaal en een reeks optredens van Sukhothai College of Dramatic Arts. Op 3 juni zijn er theatrale koninklijke dramavoorstellingen en sterrenkijkactiviteiten. Tijdens het tweedaagse evenement zullen er ook lokale etenswaren en goederen te koop zijn.

Mae Hong Son Visakha Bucha-dag 2023
2-4 juni 2023, Ban Chong Kham School en Wat Phra That Doi Kongmu, Mae Hong Son

Lokaal bekend als Nataya Heng-sattha Gingala Nom Bucha Visakhaburamee, het evenement is een traditionele ceremonie voor het maken van verdiensten die elk jaar wordt gehouden in Mae Hong Son op Vesakha Bucha Day. Het evenement is een van de 16 kenmerkende festivals uit heel Thailand die door het Ministerie van Cultuur zijn aangewezen om op het internationale toneel gepromoot te worden. In overeenstemming hiermee tilt de provincie Mae Hong Son het evenement naar een hoger niveau met een nog spectaculairere Gingala Lanna-vogeldans, bestaande uit ten minste 200 Gingala-vogeldansers, samen met Gingala-vogeloptochten van negen ethische groepen in Mae Hong Son en uit andere Noord-Thaise provincies. . Er zijn ook Gingala-vogeldanswedstrijden en tentoonstellingen. In het hart van het evenement zal de viering van Visakha Bucha Day in Wat Phra That Doi Kongmu op 3 juni een ochtend aalmoes aanbieden aan boeddhistische monniken, gebeden en meditatie, en een Wien Tien processie bij kaarslicht.

Nakhon Phanom Visakha Bucha-dag 2023
3 juni 2023, Wat Phra That Phanom, Nakhon Phanom

Het belangrijkste element van de Visakha Bucha-dagviering in Nakhon Phanom is de 'Khao Thip' of Madhupayas-rijst (melkrijstpudding met honing) ceremonie - een ritueel dat in veel lokale gemeenschappen in heel Thailand wordt waargenomen op Visakha Bucha-dag. In Wat Phra That Phanom zullen boeddhistische monniken zingen tijdens de rijstbereidingsceremonie, en zodra de ceremonie is voltooid, zal de rijst worden verdeeld onder de lokale bevolking voor geluk en gezondheid.

Kanchanaburi Visakha Bucha-dag 2023
3 juni 2023, Wat Tha Khanun, Kanchanaburi

Wat Tha Khanun houdt de Wien Tien processie bij kaarslicht drie keer per jaar op Makha Bucha Day, Visakha Bucha Day en Asahna Bucha Day. Op deze dagen plaatst de tempel duizenden brandende lantaarns of 'Pang Prathip' om brieven of foto's te maken die aan Boeddha zijn gewijd.

's Werelds enige Wien Tien-ceremonie op het water, Phayao Lake
3-5 juni 2023, Wat Tilok Aram, Phayao

De Wien Tien of processie bij kaarslicht op het water bij Wat Tilok Aram vindt drie keer per jaar plaats op de boeddhistische feestdagen Makha Bucha Day, Visakha Bucha Day en Asahna Bucha Day. Hier de Wien Tien waar boeddhistische toegewijden brandende kaarsen in de hand houden en drie keer rond een tempel gaan, wordt op water gedaan, waardoor het de enige plek ter wereld is waar deze ceremonie plaatsvindt. Dit komt omdat Wat Tilok Aram in het water is gebouwd, op het eiland in het midden van het Phayao-meer. Op Visakha Bucha Day 2023 zal de ceremonie bestaan ​​uit 50 boten die drie keer rond Wat Tilok Aram zullen cirkelen.

Kalasin Visakha Bucha-dag 2023
3-7 juni 2023, Phrathat Yakhu, district Kamalasai, Kalasin

Dit wordt gehouden in Phrathat Yakhu chedi, het symbool van de provincie. Activiteiten omvatten een aanbiddingsparade en ceremonie door meer dan 2,290 dansers van het Kalasin College of Dramatic Arts, licht- en geluidsoptredens en meer dan 1,600 traditionele Isaanse vlaggen of 'bonk' en traditioneel Praewa en Isan-kleding te zien als onderdeel van de vieringen.

Andere evenementen en festivals
Hier is een lijst – gesorteerd op evenementdatum – van culturele, amusements-, sport- en andere gelegenheden die in juni in heel Thailand plaatsvinden naast de Visakha Bucha Day-vieringen.

Roi Et Bun Bung Fai-festival 2023
27 mei - 4 juni 2023, Suwannaphum District, Roi Et

Dit opwindende en actievolle jaarlijkse festival gaat door in Roi Et tot in juni, waar zelfgemaakte raketten de lucht in worden gelanceerd in een adembenemend en lawaaierig spektakel dat je niet mag missen.

Geweldige culinaire stad in Thailand
31 mei - 2 juni 2023, Bangkok
9-11 juni 2023, Khon Kaen
16-18 juni 2023, Phuket
23-25 ​​juni 2023, Chanthaburi

Het project 'Amazing Thailand Culinary City' heeft tot doel Thailand verder te ontwikkelen en te promoten als gastronomische toeristische bestemming van wereldklasse. Terwijl de show in Bangkok een centraal podium biedt voor professionals uit de gastronomie-toerisme-industrie, worden er drie andere evenementen in Khon Kaen, Phuket en Chanthaburi geconceptualiseerd om culinaire ervaringen uit de respectieve regio te laten zien.

Regiooverschrijdende reisbeurs
1-4 juni 2023, Queen Sirikit National Convention Center, Bangkok
23-25 ​​juni 2023, UD Town Shopping Centre, Udon Thani

Het evenement, gepresenteerd onder het concept 'Reis door Thailand, ervaar grenzeloze voordelen', wordt gehouden om reizen tussen regio's aan te moedigen. De show bevat promoties en speciale aanbiedingen van accommodatie, attracties, reisorganisaties en andere toeristische producten en diensten in het hele land, evenals doe-het-zelfworkshops over lokale wijsheid uit de vijf regio's van Thailand.

Geweldige filmfestivalervaring
2-4 juni 2023, Wisdom Valley, district Bang Lamung, Chon Buri

De Amazing Film Festival Experience, die voor het eerst wordt georganiseerd, speelt films op gigantische buitenschermen in vier verschillende omgevingen: aan het meer, in openluchttheaterstijl, verticale bioscoop en bostheaterstijl. Gedurende de drie dagen van het evenement zijn er live muziekoptredens met Thaise artiesten.

Geweldig Phuket Plus Surf Fest 2023
2-4 juni 2023, Kamala Beach, Phuket
16-18 juni 2023, Patong Beach, Phuket
23-25 ​​juni 2023, Surin Beach, Phuket

Het Amazing Phuket Plus Surf Fest 2023 heeft tot doel de beroemde surfspots van Thailand op het wereldtoneel te promoten en meer sporttoeristen naar het koninkrijk te trekken. Naast de surfwedstrijden biedt het evenement ook eten, muziek en andere recreatieve activiteiten en markeert het het begin van het surfseizoen in Thailand.

Run Fun Fruit op Chanthaburi 2023
3 juni 2023, Chanthaburi Provinciale Bestuursorganisatie, Chanthaburi

Run Fun Fruit At Chanthaburi 2023 zal de sfeer van de fruitboomgaard weerspiegelen waar de provincie Chanthaburi bekend om staat, en bestaat uit een 10 km Mini Marathon en 5 km Fun Run.

Krabi Muziek Koffie & Ambacht #2
3, 4, 10, 11 juni 2023, waterkant van de stad Krabi en Khao Khanap Nam, Krabi

Krabi Music Coffee & Craft #2 biedt verschillende smaken en soorten koffie die kunnen worden genoten in een vriendelijke en pittoreske omgeving, samen met begeleidende muziek en kunst en handwerk om te proberen, van 11.00-18.00 uur. op elke dag.

Geweldige Thaise smaak@Rayong
3-5 juni 2023, Rayong

Het Amazing Thai Taste@Rayong-evenement is een van de drie soortgelijke evenementen die worden gehouden om het imago van Thais eten, een van de 5F soft-power-stichtingen van Thailand, te promoten. De andere zijn Amazing Thai Taste@Chiang Mai in juli en Amazing Thai Taste@Udon in augustus.

Bangkok Pride 2023
4 juni 2023, Pathumwan Intersection naar Ratchaprasong Intersection, Bangkok

Het evenement is vriendelijk voor alle geslachten en leeftijden en zal de langste regenboogvlag van Thailand tonen, die de gelijkheid van de LGBTQ+-gemeenschap vertegenwoordigt, en voor het eerst zal er van 14.00-20.00 uur de Pride Stage zijn om genderdiversiteit te vieren voor CentralWOrld.

Chumphon Nachtloop 2023
4 juni 2023, Chumphon City Pillar Shrine, Chumphon

De Chumphon Night Run 2023 bestaat uit een minimarathon van 12 km en een funrun van 5.1 km, met de start- en finishlijn op Paramindramakha Road voor de Chumphon City Pillar Shrine. Decoratieve verlichting, bodypainting-activiteiten en muziek van lokale artiesten dragen bij aan de sfeer van het evenement.

Geopark en Fossielenfestival 2023
8-10 juni 2023, Centraal Korat, Nakhon Ratchasima

Ter ere van de verklaring van Khorat National Geopark en het Khorat UNECSO Global Geopark, biedt het evenement een creatieve kledingwedstrijd en wedstrijden gericht op het maken van speelgoed uit het 'fossiele land van Isan', het beste eten uit het beschermde natuurgebied van het geopark, de beste ideeën voor geopark go green community products en andere fossielgerelateerde thema's.

Suphan Buri Music Craft & Folk Art Festival 2023
9-13 juni 2023, Wat Pa Lelai, Suphan Buri

Suphan Buri is er trots op een creatieve muziekstad te zijn, omdat het de oorsprong is van vijf muziekgenres in Thaise stijl, waaronder het Thaise lied in oude stijl, het Thaise volkslied, het Thaise countrylied, het moderne Thaise volkslied en het Thaise pop-rocklied. Zo toont het festival dit unieke karakter van de provincie met een line-up van muziekuitvoeringen van alle muziekgenres in Thaise stijl, culturele optredens, academische lezingen, 'Wai Khru' ceremonie, een kunstmarkt, een beurs met culturele producten uit 25 provincies in de centrale en oostelijke regio's van Thailand en een etnisch culturele parade. Het evenement omvat ook activiteiten om respect te betuigen aan het gerespecteerde Luang Pho To-imago van de provincie Suphan Buri, en aalmoezen voor monniken.

Laguna Phuket-marathon 2023
10-11 juni 2023, Laguna Phuket

De toonaangevende marathon in Thailand en het grootste sportevenement van Phuket, de Supersports Laguna Phuket Marathon, is gecertificeerd door de Association of International Marathons and Distance Races en is een kwalificatie-evenement voor de Boston Marathon. Dit jaar vinden de 10.5 km, 5 km en 2 km Kids Run plaats op de ochtend van 10 juni. Op 11 juni vinden de Marathon en Marathon Estafette en Halve Marathon plaats.

Bangkok Airways Samui Halve Marathon
11 juni 2023, Phru Chaweng, Samui, Surat Thani

Het evenement biedt een halve marathon van 21 km, races van 10 km en 5 km door het schilderachtige eilandlandschap van Samui. Naast het racen zijn er ook verschillende activiteiten en evenementen, waaronder livemuziek en verkoop van eten en drinken.

Hua Hin-marathon 2023
11 juni 2023, Hua Hin, Prachuap Khiri Khan

De derde editie van de Hua Hin Marathon, die begint en eindigt bij de Khao Krailas-tempel, bestaat uit een marathon van 42.195 km, een halve marathon van 21 km, een mini-marathon van 10.5 km en een funrun van 5 km, die allemaal het strand in hun respectieve routes omvatten.

Café Run Rally 2023
11 juni 2023, Hat Yai, Songkhla

Bij de Café Run Rally draait alles om plezier maken en zo vaak stoppen als je wilt langs 12 km onderweg om de ecotoeristische activiteiten te ervaren die worden aangeboden in de Baan Thung Jung-gemeenschap van het subdistrict Pha Thong, evenals het schilderachtige landschap en natuurlijke omgeving.

Geweldige grote verkoop in Thailand 2023
15 juni - 15 augustus 2023
Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya), Songkhla (Hat Yai)

Dit vooraanstaande jaarlijkse evenement biedt kortingen op winkelen, eten, vliegen en reizen en andere privileges bij deelnemende winkels en etablissementen in Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya) en Songkhla (Hat Yai). Het evenement versterkt het imago van Thailand als een van 's werelds top zes populaire winkelbestemmingen. In de zes steden worden meer dan 10,000 mooie aanbiedingen aangeboden, waaronder winkelkortingen tot wel 80%.

De PIEK Sukhothai
17-18 juni 2023, Ramkhamhaeng Nationaal Park, Sukhothai

De Peak, Sukhothai-race biedt hardlopers de kans om Khao Luang te bedwingen, op 1,200 meter boven zeeniveau de hoogste berg in de provincie Sukhothai. De race vindt plaats op een trailroute en kent vier categorieën, beginnend met 1 Peak, met een klimafstand van ongeveer 3.5 km, een totale hoogte van 950 meter en een totale afstand van meer dan 7 km. De 2 Peaks-categorie is twee keer zoveel, de 3 Peaks-categorie drie keer zoveel, en de Peak 24h-categorie is zo vaak als een hardloper kan doen.

Khao Prathap Chang-route 2023
17-18 juni 2023, Baan Chom Bueng Literaire Botanische Tuin, Ratchaburi

Het Khao Prathap Chang Trail 2023-evenement omvat raceafstanden van 3 km, 10 km, 25 km, 35 km en 50 km die allemaal plaatsvinden op 18 juni, terwijl er ook een hardloopwedstrijd van 3 km voor kinderen onder de 12 jaar wordt gehouden. de dag ervoor op 17 juni.

HATYAI 21 Ren Ontwaken
18 juni 2023, Hat Yai, Songkhla

De provincie Songkhla en de particuliere sector organiseren samen de HATYAI 21 Run Awakening-race met als doel er een hardloopevenement van wereldklasse van te maken. De race zal starten en eindigen voor de 60th Jubileumvieringen van de toetreding van Zijne Majesteit de Koning tot het Throne International Convention Center, met een totale afstand van 21.1 km.

Bun Luang en Phi Ta Khon-festival 2023
23-25 ​​juni 2023, Dan Sai District, Loei

Dit unieke feest, ook wel bekend als het Ghost Festival, zit vol kleur, cultuur en traditie. Het meest bekende element is de grote Phi Ta Khon-parade van de lokale bevolking die danst en poseert terwijl ze enorme maskers dragen die zijn gemaakt van gesneden kokospalmstammen, bedekt met rieten kleefrijststoomboten om ze langer en grotesker te laten lijken.

Activiteiten op de eerste dag zijn onder meer voedseloffers aan monniken, een ceremonie voor het oproepen van geesten, culturele ceremonies en toneelvoorstellingen. Op dag twee is de officiële openingsceremonie van het festival voor het Dan Sai District Office, een oproeping van geesten en de Phi Ta Khon-parade, het maken van verdiensten en het afvuren van bamboeraketten. Op dag drie zijn er 13 opeenvolgende boeddhistische preken in de Phon-Chai-tempel en een parade van opeenvolgende boeddhistische preken van alle dorpen in het Dan Sai-district.

Phuket Peranakan-festival 2023
23-25 ​​juni 2023, oude stad, Phuket

Een internationale parade in carnavalstijl over een afstand van meer dan 1.2 km en met meer dan 700 deelnemers en 20 processies, die het rijke erfgoed en de traditie van de oude binnenstad en de Peranakan-geschiedenis van Phuket laat zien. Andere optredens zijn onder meer een licht- en geluidsshow. Lokale bewoners en bezoekers worden aangemoedigd om zich te kleden in traditionele Baba- en/of Kebaya-kostuums.

Grand Prix van Bangsaen 2023
27 juni - 2 juli 2023, op Bang Saen Beach, Chon Buri

De Grand Prix van Bangsaen is de iconische race van het B-Quik Thailand Super Series (TSS) Aziatische circuitracekampioenschap met FIA GT3, GTM, GT4, toerwagen, productieauto, eco-auto en vrachtwagencategorieën. Gevormd in 2013, is de TSS dit jaar in zijn 11th seizoen. De Grand Prix van Bangsaen vindt plaats op een door de FIA ​​goedgekeurd stratencircuit van 3.7 km en er zullen meer dan 100 deelnemende auto's aan deelnemen.

Houd er rekening mee dat de inschrijvingen voor de meeste hardloopevenementen gesloten zijn, maar bezoekers kunnen genieten van de leuke sfeer op elke locatie.

=====================

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.