Leiders van de cannabisindustrie in Thailand vertellen de nieuwe regering om marihuana niet opnieuw als verdovend middel aan te bieden

Het Cannabis Future Network in Thailand heeft drie alliantiepartijen, namelijk de Move Forward Party, de Pheu Thai Party en de Prachachart Party, opgeroepen af ​​te zien van het opnieuw invoeren van cannabis als verdovend middel. Het netwerk, verwijzend naar onderzoek uitgevoerd door de Ad-Hoc Committee on Systematic Hemp and Cannabis Resolution, voerde aan dat een dergelijke stap contraproductief zou zijn en tot extra problemen zou kunnen leiden.

Prasitchai Nunual, leider van het Cannabis Future Network, uitte zijn bezorgdheid over de kwestie en zei dat de ad-hoccommissie voorafgaand aan de verkiezingen was opgericht om de verwijdering van cannabis van de lijst met verdovende middelen te onderzoeken en het systematische gebruik van de plant te bestuderen. Hij merkt op dat de commissie niet alleen bestaat uit deskundigen, maar ook uit vertegenwoordigers van verschillende politieke partijen, die op 22 mei allemaal een werkagenda hebben ondertekend.

Prasitchai beschouwde het voornemen van de partijen om hun standpunt over cannabis te herzien, inclusief het herstel van de verdovende status ervan, als tegenstrijdig. Hij voerde aan dat het wijzigen van de agenda ingegeven leek door het eigenbelang van de partijen in plaats van door het welzijn van de natie, en bovendien was het niet gebaseerd op bestaand bewijs.

Prasitchai erkende het recht van de partijen om hun standpunten te heroverwegen in het licht van eerdere studies van de commissie, maar benadrukte dat dergelijke beslissingen gebaseerd moeten zijn op de bevindingen van de commissie en niet op de publieke opinie of persoonlijk politiek gewin. Hij waarschuwde ook dat het wijzigen van het cannabisbeleid uitsluitend op basis van de publieke opinie tot onbedoelde gevolgen zou kunnen leiden.

Het voorgaande is een persbericht van het Thai National News Bureau

Abonneren
Adam Judd
De heer Adam Judd is de mede-eigenaar van TPN media sinds december 2017. Hij komt oorspronkelijk uit Washington DC, Amerika. Zijn achtergrond ligt in HR en Operations en schrijft al tien jaar over nieuws en Thailand. Hij woont al ongeveer negen jaar in Pattaya als fulltime inwoner, is lokaal goed bekend en bezoekt het land al meer dan tien jaar als een regelmatige bezoeker. Zijn volledige contactgegevens, inclusief contactgegevens van het kantoor, zijn te vinden op onze contactpagina hieronder. Verhalen graag mailen [e-mail beveiligd] Over ons: https://thephuketexpress.com/about-us/ Neem contact met ons op: https://thephuketexpress.com/contact-us/