Twee mensen gearresteerd tijdens hardhandig optreden tegen illegale online wapenverkoop in Phuket

Phuket -

Twee mensen zijn gearresteerd in een hardhandig optreden tegen illegale online wapenverkoop in Phuket.

Het Cyber ​​Crime Investigation Bureau vertelde de Phuket Express op 29 mei 2023 dat het politieteam van de Cyber ​​Guard het afgelopen weekend een tip had gekregen dat er illegale wapens werden verkocht via Facebook. Uit hun onderzoek bleek dat de verdachte zich in Kathu bevond, wat leidde tot invallen in twee huizen.

De politie deed een inval in het eerste huis waar ze twee geweren, 330 kogels en verschillende voorwerpen die werden gebruikt om wapens te maken, in beslag namen. De heer Kreangkrai, 31, uit Kalasin, werd gearresteerd. Zijn achternaam werd niet vrijgegeven door de politie. Hij gaf tegenover de politie toe dat hij enkele items van Lazada had gekocht en kogels van Facebook. Hij wordt aangeklaagd voor het produceren van vuurwapens en munitie zonder toestemming en voor het illegaal bezit van vuurwapens en munitie.

De politie deed een inval in het tweede huis waar ze een man arresteerden die alleen geïdentificeerd was als de heer Prasert, 26, uit Sisaket. Hij probeerde weg te rennen toen hij de politie zag, maar gaf zich uiteindelijk over. Bij hem werden geweren, kogels en andere items die werden gebruikt om wapens te maken, in beslag genomen. Prasert gaf tegenover de politie toe dat hij de illegale wapens via Facebook had verkocht. Hij wordt beschuldigd van het produceren van vuurwapens en munitie voor de verkoop zonder toestemming en van illegaal bezit van vuurwapens en munitie.

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.