Phuket's grootste verhalen van de afgelopen week: Russische toerist verdronken, Russische rijder beboet voor popping wheelies en meer

Hallo, Phuket Express-lezers en supporters!

Het volgende is ons wekelijkse artikel waarin we de belangrijkste lokale verhalen in ons gebied van Phuket van de afgelopen week belichten. Het aantal verhalen verschilt van week tot week.

Deze worden gekozen en samengesteld door onze redactie en zijn ontworpen voor onze lezers om snel een "inhaalslag" te krijgen van belangrijke verhalen die ze misschien hebben gemist. We publiceren dagelijks veel verhalen en het is gemakkelijk om belangrijke gebeurtenissen of veranderingen in ons gebied uit het oog te verliezen. We doen nationale samenvattingen in een apart artikel, dit zijn alleen de beste lokale verhalen in de provincie Phuket.

Ze staan ​​niet in een bepaalde volgorde van belangrijkheid, maar ongeveer in volgorde van publicatie. Deze zijn van maandag 22 mei 2023 tot en met zondag 28 mei 2023.

Laten we beginnen en kijken wat de beste lokale verhalen waren!

  1. Twee mensen zijn gearresteerd voor het illegaal exploiteren van cannabiswinkels in Thalang, terwijl drie andere cannabisvergunningen zijn geschorst.

Drie andere vergunningen voor cannabiswinkels zijn ook geschorst voor het verkopen van cannabis in andere bedrijven en het adverteren voor gecontroleerde kruiden (cannabis).

Volgens de voorschriften van het Thaise Ministerie van Volksgezondheid is elke vorm van reclame voor cannabis, digitaal of gedrukt, tegen de regels.

2. Een bootbestuurder heeft positief getest met methamfetamine nadat 35 mensen, onder wie buitenlandse toeristen, gewond raakten nadat een rondvaartboot tegen een pilaar in Chalong, Phuket, botste.

Bij zijn bloedonderzoek werd geen alcohol gevonden, maar methamfetamine werd gevonden.

3. Ambtenaren inspecteerden een dierenwinkel in Rassada nadat ze klachten hadden ontvangen over vermeende verkoop van illegale sigaretten.

Wetshandhavers vonden geen illegale sigaretten in de winkel of andere illegale artikelen en zeiden dat de winkel aan alle wettelijke vereisten voldeed.

4. Een Russische toerist is zaterdag (27 mei) verdronken op Patong Beachth) in de vroege morgen.

Zijn vrouw, wiens naam niet bekend is gemaakt, vertelde aan de Thaise media dat het stel ging zwemmen voordat haar man verdronk nadat hij in de problemen kwam in het water.

5. Een Russische motorrijder kreeg een boete van 5,000 baht nadat hij op camera was betrapt terwijl hij wheelies deed op een weg in Rawai, Phuket.

Blijkt dat wheelies knallen in Phuket een slecht idee is.

Dat was alles voor deze week, zoals altijd bedankt voor jullie steun!

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.