UPDATE: Canadese verdachte uitgeleverd aan Thailand voor vermeende moord op Indiase man in Phuket 

Phuket -

Een belangrijke Canadese verdachte is teruggestuurd naar Thailand nadat hij een Canadees-Indiase man zou hebben vermoord in Phuket.

Onze vorige verhalen:

Een Canadese man werd op 10 februari doodgeschoten met ongeveer 4 kogelwonden op zijn lichaam in een villa met zwembad in Phuketth2022.

Twee hoofdverdachten die worden gezocht voor het naar verluidt doden van een Indiaas-Canadese staatsburger in een villa in Phuket, waren het land al ontvlucht, maakte de Royal Thai Police gisteren bekend, 10 februari.

Er is een 'Red Notice'-arrestatiebevel uitgevaardigd voor twee gezochte vermeende buitenlandse schutters die worden beschuldigd van het doden van een Canadees-Indiase onderdaan in een villa in Phuket eind januari, meldde de Royal Thai Police op 12 februari.th2022.

Een gezochte Canadese verdachte die naar verluidt een Canadees-Indiase man in Phuket heeft vermoord vanwege vermeende georganiseerde misdaad en bendegeschillen, is afgelopen weekend omgekomen bij een vliegtuigcrash in Ontario, maar werd voor het eerst gemeld aan de pers op dinsdag 3 mei 2022.

Nu voor de update:

Het Central Investigation Bureau (CIB) meldt dat de rechtbank van Alberta in Canada heeft besloten de verdachte, de heer Matthew Dupre, terug te sturen naar Thailand voor gerechtelijke stappen. Zij en officieren van de Royal Thai Air Force gingen naar Vancouver, Canada om de verdachte, de heer Matthew Dupre, op te halen. Het vliegtuig arriveerde zondagavond (28 mei) op ​​de luchtmachtbasis op Don Mueang International Airport, Thailandth).

Meer dan 100 Thaise en Canadese officieren beveiligden de luchthaven. Tijdens het transport van het vliegveld naar het politiebureau hebben ook meer dan honderd politieagenten de route strikt beveiligd, uit angst voor mogelijke bedreigingen tegen het leven van de heer Dupre om te voorkomen dat hij zou getuigen.

De heer Dupre is een belangrijke verdachte met een Interpol Red Notice. Volgens de politie die bij zijn zaak betrokken is, is hij een voormalig soldaat die betrokken was bij transnationale georganiseerde misdaad en misdaden heeft gepleegd in veel landen over de hele wereld. Hij was een 'contractmoordenaar' of schutter, die door veel misdaadorganisaties was ingehuurd voor verschillende activiteiten, zegt de politie.

Zijn getuigenis is cruciaal om "grotere vissen" te vangen die betrokken zijn bij de bendegerelateerde moord die begin 2022 plaatsvond in Phuket, een politiestaat die een transnationale bende-beïnvloede misdaad is.

Zie onze gekoppelde artikelen eerder in dit verhaal voor meer informatie over deze zaak.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.