Phuket-bootbemanning gered nadat ze vast kwamen te zitten op een rots in Krabi

Krabi-

Een vissersboot uit Phuket is vastgelopen op een rots in het midden van de zee nadat hij was geraakt door een golf in Krabi.

Het hoofd van de Hat Nopparat Thara Mu-Ko Phi Phi National Park, mevrouw Ratchanok Paenoi, vertelde de Phuket Express dat ze op donderdag (25 mei) door de Krabi Marine Police op de hoogte waren gebracht dat een vissersboot kapseisde nabij Dang Island in het gebied van de Nationaal Park.

Reddingsteams van het nationale park werden naar de locatie op 600 meter van het eiland gestuurd. De boot zat vast op een enorme rots in het midden van de zee. De bootkapitein en bemanning werden veilig gered door een andere vissersboot en er waren geen gewonden.

De vissersboot was op weg terug naar Phuket voordat hij door golven werd geraakt en vast kwam te zitten aan de rots, zei de onbekende kapitein.

De Thaise Meteorologische Dienst (TMD) heeft gewaarschuwd voor onweer en hitte in meerdere regio's.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.