Move Forward Partij belooft juridische bescherming voor geregistreerde Thaise exploitanten en telers van cannabisbedrijven

FOTO: Siam Rath

nationaal —

Plaatsvervangend leider van de Move Forward Party (MFP), mevrouw Sirikanya Tansakun, bevestigde donderdag 25 mei dat geregistreerde marihuanakwekers en bedrijfsexploitanten wettelijk beschermd zullen zijn, zelfs wanneer de nieuwe regering marihuana opnieuw als verdovend middel op de lijst zet.

Tijdens de persconferentie van gisteren zei mevr. Sirikanya, een toekomstige minister van Handel voor de MFP, dat het doel van de MFP om cannabis opnieuw op de verdovende middelenlijst te plaatsen, is om de politie en het Bureau van de Narcotica Controleraad in staat te stellen volledig te werken aan het beheersen van het misbruik van cannabis, een werk dat ongedaan is gemaakt door de regering in lopende zaken.

Het doel zou niet zijn om alle cannabisbedrijven volledig te verbieden of te sluiten en te beginnen met het arresteren en aanklagen van gebruikers, aldus mevrouw Sirikanya.

Na gebruik te hebben gemaakt van een ministeriële verordening van het Ministerie van Volksgezondheid om de plant opnieuw op de lijst te plaatsen, zal de nieuwe regering onmiddellijk nieuwe wetten aannemen om het gebruik, de productie, de teelt en de import en export van marihuana te controleren, terwijl tegelijkertijd de geregistreerde marihuana met een vergunning wordt beschermd. kwekers en ondernemers houden legaal van apotheken.

Mevr. Sirikanya zei: “Ik sta erop dat exploitanten van cannabisbedrijven en marihuanakwekers ook worden beschermd en hun gang kunnen gaan zoals gewoonlijk, zolang ze zich hebben geregistreerd en toestemming hebben om dit te doen. Er zal een goede aankondiging worden gedaan om dit te garanderen en de wetshandhaving zal op dezelfde pagina staan.

Haar bevestiging volgde op de groeiende bezorgdheid onder veel groepen van aan cannabis gerelateerde ondernemers en telers, nadat de coalitiepartners onder leiding van de MFP in het memorandum van overeenstemming zeiden dat ze cannabis opnieuw als verdovend middel zouden opnemen.

A marihuana detailhandelaar in de provincie Nonthaburi vertelde Thaise media dat het "uitdagend" zou zijn voor marihuana om weer volledig illegaal te worden omdat een grote groep van de Thaise bevolking nu marihuana gebruikt voor medicinale en weliswaar recreatieve doeleinden en miljoenen Thais nu thuis planten kweken.

Als marihuana weer een gereguleerde stof zou worden, zou dit drastische gevolgen hebben voor degenen die ervan afhankelijk zijn voor medische aandoeningen, zoals kinderen met epilepsie die CBD-olie nodig hebben, zei de bedrijfseigenaar. Bovendien kan het een logistieke nachtmerrie zijn om miljoenen Thais te beboeten of te arresteren met een kleine hoeveelheid marihuana.

Er was ook grote bezorgdheid dat een corrupte politie buitenlandse gebruikers en toeristen van marihuana zou kunnen aanvallen voor afpersing met exorbitante vergoedingen en bedreigingen met gevangenisstraf, zoals vapen, als ze opnieuw worden geregistreerd als een verdovend middel.

Mevrouw Sirikanya zorgde er echter voor dat ondernemers en marihuanakwekers die zich correct bij de overheid hebben geregistreerd, zich geen zorgen hoeven te maken.

Ze vermeed het om het probleem van recreatieve cannabis rechtstreeks aan te pakken en ging niet meteen in op de bezorgdheid dat als de plant verdovend zou worden gemaakt, dit zou betekenen dat klanten of gebruikers het doelwit zouden kunnen zijn. Ze verklaarde echter wel dat het doel van het verdovend middel was om een ​​tijdelijk wettelijk kader voor regulering te bieden en voornamelijk om straatverkopers zonder vergunning en smokkel / illegale import te stoppen, niet om hard op te treden tegen gebruikers of om bedrijven te sluiten.

Met meer dan 12,000 gelicentieerde cannabisbedrijven, miljoenen telers en registraties, en een toeristische favoriet, zullen de geruststellingen nodig zijn. Sommige bedrijven blijven op hun hoede, bang dat op het moment dat de plant opnieuw wordt aangeboden als verdovend middel, er nog steeds hard opgetreden kan worden, erop wijzend dat dit wettelijk mogelijk is.

Het plan van de Move Forward Party om huidige bedrijven met een vergunning open te laten, is niet bij iedereen in de smaak gevallen, zoals de prominente anti-cannabisactivist en voormalig politicus Chuwit. Hij blijft oproepen, zoals we hier besproken hebben, om alle apotheken te sluiten binnen 100 dagen na de vorming van de nieuwe regering en een volledig verbod op elk recreatief gebruik.

Dit lijkt echter onwaarschijnlijk, aangezien MFP nerveuze investeerders, gebruikers, boeren en bedrijfseigenaren blijft geruststellen.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The Pattaya News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Juridisch advies of een advocaat nodig? Wij kunnen helpen. Klik hier.

Klik hier voor meer informatie over het plaatsen van een woning bij ons.

De laatste lokale nieuwsvertaler bij The Pattaya News. Aim is een tweeëntwintigjarige die momenteel zijn laatste jaar aan de universiteit in Bangkok woont en studeert. Geïnteresseerd in Engelse vertaling, verhalen vertellen en ondernemerschap, gelooft hij dat hard werken een onmisbaar onderdeel is van elk succes in deze wereld.