Chinese reisgroepen die Thailand bezoeken, nog steeds met 90 procent gedaald in vergelijking met 2019

Thailand-

Het aantal Chinese reisgezelschappen in Thailand is nog steeds laag, namelijk slechts tien procent van het totaal dat vóór Covid-19 in 2019 was bezocht, zeiden prominente Thaise toeristenverenigingen vandaag, 26 mei 2023.

De secretaris van de Association of Thai Travel Agents (ATTA), de heer Adit Chairattananon, vertelde de geassocieerde Thaise pers: “In 2019 waren er 11 miljoen Chinese toeristen die Thailand bezochten. Van dit aantal zaten er 600,000 in reisgroepen via ATTA.

Bij vergelijking van de eerste vijf maanden van dit jaar waren er ongeveer een miljoen Chinese toeristen die Thailand bezochten. Van dit aantal waren er slechts 100,000 in groepsreizen via ATTA, wat slechts ongeveer 10 procent was van het aantal reisgroepen in 2019”, legt de heer Adit uit.

“We maken ons zorgen over het toerisme in de resterende zeven maanden van dit jaar, vooral Chinese toeristen. We hebben er tegen het einde van dit jaar nog vier miljoen nodig om ons doel van vijf miljoen Chinese toeristen voor 2023 te halen”, voegde de heer Adit eraan toe.

“Visadiensten om vanuit China Thailand binnen te komen duren momenteel lang, wat gevolgen kan hebben voor toeristen in de 'Intensive Tour Groups' (zie hieronder) en de 'Last-Minute'-pakketreizen. We hebben snellere e-visumdiensten nodig die slechts ongeveer drie dagen zouden duren.” Meneer Adit legde het uit.

“De rest van dit jaar bezoeken meer intensieve reisgroepen Thailand. We zijn echter onlangs een grote intensieve reisgroep kwijtgeraakt, ongeveer 10,000 Chinese toeristen, nadat ze hun beslissing hadden gewijzigd naar andere landen in plaats van Thailand vanwege de lange visumverwerkingstijden. Dhr. Adit sloot af.

TPN-media merkt op dat intensieve reisgroepen het jargon van de toeristenindustrie zijn voor grotere groepen die meerdere locaties in korte tijd, vaak slechts een paar dagen, in een hectisch en intens tempo bezoeken.

Onlangs heeft Thailand het visumbeleid aangescherpt en vereist dat elk individueel lid van een reisgezelschap ruim van tevoren onafhankelijk een visum indient. Voorheen konden reisorganisaties namens de hele groep op korte termijn een aanvraag indienen, wat het toerisme voor intensieve reizen en last-minute reizigers enorm ten goede kwam. Dit werd gedaan vanwege een Thais hardhandig optreden tegen criminele activiteiten en het overschrijden van de verblijfsduur heeft echter ook een dramatische impact gehad op de nog steeds herstellende toeristenindustrie.

Veel touroperators zijn daarom van mening dat er een middenweg moet worden gevonden tussen meer toegeeflijkheid voor toeristen bij het aanvragen van visa uit China en tegelijkertijd voorkomen dat een kleine minderheid van Chinese bezoekers te lang blijft of zich bezighoudt met criminele activiteiten.

De originele versie van dit artikel verscheen op onze zusterwebsite, The TPN National News, eigendom van ons moederbedrijf TPN media.

*****************************

Vergeet je niet te abonneren op onze nieuwsbrief en ontvang al ons nieuws in één spamvrije dagelijkse e-mail Klik hier! OF, vul hieronder je e-mailadres in!

Steun The Phuket Express in 2023!

Abonneren
Goongnang Suksawat
Goong Nang is een nieuwsvertaler die al vele jaren professioneel voor meerdere nieuwsorganisaties in Thailand heeft gewerkt en al meer dan vier jaar voor The Pattaya News heeft gewerkt. Is voornamelijk gespecialiseerd in lokaal nieuws voor Phuket, Pattaya, en ook wat nationaal nieuws, met de nadruk op vertaling tussen Thais naar Engels en het werken als tussenpersoon tussen verslaggevers en Engelssprekende schrijvers. Oorspronkelijk afkomstig uit Nakhon Si Thammarat, maar woont in Phuket en Krabi, behalve wanneer hij tussen de drie pendelt.